Makeup tips: sve što treba da probate onih dana kada vaša koža nije u najboljem izdanju

Loš dan za kosu nikad nije dobrodošao, ali problem možete rešiti kapom ili omiljenim suvim šamponom. Ali, šta se dešava kada se problem pojavi na licu?

Kao što svi znate, dani loše kože su stvarnost kojom je teško upravljati. Iako bi svi trebalo da volimo svoju kožu sa njenim nesavršenostima, ponekad je dobro znati prave savete koji će vam pomoći da osvežite ionako divno „platno“.

Zbog toga smo odlučili da prikupimo najbolje makeup trikove koje smo naučili tokom godina kako bismo se borili protiv onih trenutaka kada je koži potrebno pojačanje.

1. Prikrivanje podočnjaka

Što se tiče borbe protiv podočnjaka, svi znamo da je korektor oružje broj jedan. Usavršite tehniku nanošenja i pobrinite se da korektor rasporedite tako da se stopi sa ostatkom lica bez isticanja. Naravno, dodajte kremu za oči koju volite i koja će dati savršen rezultat. Priprema sa blistavom, mekom kremom za oči pomoći će vam da olakšate posao, istovremeno osiguravajući da je područje pravilno hidrirano, što pomaže u popunjavanju praznina u kojima se korektor obično zadržava.

2. Smanjite crvenilo

Način da se minimizira crvenilo je jedan i on nosi naziv „zeleni korektor“. Budući da je opcija na tržištu nebrojeno bez obzira da li je vaš problem rozaceja ili opekotine od sunca, odmah ćete pronaći rešenje koje tražite. Funkcija ovog proizvoda je da neutrališe crvene i ružičaste nijanse i uravnoteži ih sa tonom kože. Međutim, s obzirom da crvenilo često ima svoje korene u upali, vredi uložiti u proizvod koji je prihvatljiv za kožu kako bi stvorio barijeru pre nanošenja šminke. Za savršen rezultat koristite vlažan sunđer za šminkanje.

3. Upoznajte pudere

Ako se pojave akne ili bubuljice, primamljivo je isprobati puder za potpunu pokrivenost. Međutim, ovaj potez bi mogao biti potpuno pogrešan za krajnji rezultat. Ne samo da će pomoći da se izbijanje akni nastavi, već će i vaše lice izgledati reljefno. Isprobajte zeleni korektor i nanesite svetlu podlogu. Razmotrite BB kremu koja često ima dvostruku ulogu.

4. Masna koža i sjaj lica

Ako imate intenzivno masnu kožu, važno je prilagoditi ulja za kožu i uravnotežiti je pre nego što nastavite sa šminkanjem, jer u suprotnom podloga neće moći dugo da se drži. Izaberite vodenu hidratantnu kremu i recite „da“ puderu u prahu. Ovo je možda najvažnija tačka.

Dodatni saveti

Koristite malo proizvoda: Mnogi proizvodi će na kraju više iritirati vašu kožu. Umesto toga, svoje misli usmerite na dobre stvari u životu i držite se sastojaka za koje znate da će dobro delovati.

Uvek započnite sa hidratacijom: Ako imate masnu kožu, prvo što treba da uradite je da nanesete hidratantnu kremu. Isto važi i za bilo koji drugi slučaj. Korišćenje kvalitetne hidratantne kreme koja odgovara vašem tipu kože rešiće buduće probleme.

Ne pilingu: Ako osećate da je vaša koža nadražena i osetljiva, preskočite piling lica dan ili dva. Ako se ne uradi pravilno, to može dodatno oštetiti vašu kožu i pogoršati stanje. Stoga je najbolje preskočiti ovaj korak u rutini nege kože dok ne vidite vidljivo poboljšanje.

Pročitajte još

Pročitaj još