Harper's Bazaar Srbija

Trendovi za 2022: 5 načina da unapredite svoj svakodnevni makeup

Dua Lipa, Sofia Richie, Keira Knightley, Alexa Chung, samo su neke od poznatih lepotica čije fenomenalne makeup look-ove je kreirala Lisa Eldridge. Baš zato je ova poznata makeup umetnica pravi izbor ukoliko želimo da pre svih otkrijemo makeup trendove za 2022. godinu, a koje možemo da primenimo u svim prilikama – naročito onim svakodnevnim. 

Ako je sudeći prema njenim prognozama, prirodnost nastavlja da bude u modi, a kako da je postignete na pravi način, otkrivamo vam u nastavku. 

Šminkeri poznatih otkrivaju: 6 trikova da izgledate kao da nemate šminku

“Kitten” ajlajner

Izgleda da fox eye look ostaje daleko iza nas. A i, da budemo iskreni, beskrajno dug, podignut ajlajner nije svima dobro stajao, tako da ćemo u 2022. godini ipak izvući kartu “suptilnost”. Tek diskretna “kvačica” takođe će istaći pogled, bez previše drame, a jednako efektno. 

Smokey pink usne

U poslednje vreme, najčešći izbor ruževa bio je onaj u nude ili crvenoj varijanti, bez preteranog eksperimentisanja sa drugim bojama. Međutim, iz Kine nam polako ali sigurno dolazi trend roze usana i kada kažemo roze, zaista mislimo roze – jarko, veselo i tako romantično (i, i dalje prirodno)!

“Patchwork” tehnika za nanošenje pudera i korektora

Priznaćete, mnogo je makeup pravila koja se primenjuju na svakoga, bez obzira na ten, oblik lica i druge, krajnje lične, karakteristike. Baš zato, neka od njih je potrebno primeniti, a na vrhu liste je način nanošenja pudera, korektora i drugih proizvoda uz pomoću kojih se postiže savršen ten. Pokušajte sa takozvanom pačvork tehnikom koja podrazumeva da puder i korektor ne nanosite u slojevima, već samo onde gde je neophodno. Na ovaj način vaš ten neće izgledati kao maska, već će dobiti prirodan i blistav izgled!

Rumenilo à la Marie Antoinette

Savetujemo vas da u narednoj godini, ukoliko niste do sad, počnete da koristite kremasto ili tečno rumenilo jer je njegovo nanošenje upravo postalo krajnje praktično! Prstima ga nanesite duž nosa, ispod jagodica, a višak proizvoda slobodno nanesite na kapke. Obožavamo ovakav monohromatski makeup look!

Zdrav izgled obrva

Tačno je da su tanke obrve ponovo u modi, ali ovaj trend bi trebalo da se odnosi na osobe koje imaju prirodno tanke obrve – dakle, devojke, odustanite od tretmana japanskog iscrtavanja! No, ukoliko vaše obrve nisu takve po prirodi, molimo vas, držite se dalje od pincete. Poenta je da obrve treba da izgledaju priodno i svoje, što znači da ih ne treba opterećivati preteranim iscrtavanjem ili oblikovanjem. Tek malo popunjavanja tu i tamo, malo gela za lepši oblik i to je to!

Foto: Instagram / Lisa Eldridge

Priredila: Ivana Tomić

Najnovije