Od Bowiea do Shawna Mendesa: Muškarci koji vole lak za nokte

I ne, manikir za muškarce nije rezervisan samo za crveni tepih.

Poslednjih godina mnogi “manly men” nose lak za nokte – od Harry-ja Stylesa do Asapa Rocky-ja, koji kaže da muškarci koji lakiraju nokte ne bi trebalo da se osećaju isfeminizirano. 

Muškarci bi trebalo da nose lak za nokte, a da se pritom ne osećaju ženstveno, jer nema razloga za to, rekao je reper koji obožava da se igra bojama i stilovima. Jedan od njenovih najpoznatijih manikira bio je onaj sa motivima jesenje kolekcije (2019) brenda Prada, uključujući i Frankeštajnovo slomljeno srce.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by m (@lilm_4l)

U zlatno doba rokenrola, “man-icures” je bio posvuda. U toku svoje “Ziggy Stardust” ere, ranih sedamdesetih, David Bowie je lakirtao nokte. To je radio i frontmen benda Aerosmith, Steven Tyler, pa Keith Richards (član benda Rolling Stones), onda i Kurt Cobain iz Nirvane, devedesetih. Lakirao ih je jedan od najmuževnijih muškaraca ikad, Seal, a onda i glumci Johnny Depp i Brad Pitt.

Danas to rade mnogi, više je trend nego pokazivanje nekakvog stava, a nedavno održana Met gala na crvenom tepihu imala je više muškaraca sa nalakiranim noktima nego onima koji ih nisu imali. Nokte je obojio dizajner Marc Jacobs, pa portorikanski reper Bad Bunny, muzičari Shawn Mendes, Anderson Paak, Kid Cudi, kao i glumac Evan Mock

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Shawn Mendes (@shawnmendes)

Nokte svakodnevno lakiraju muzičari Harry Styles, koji u okviru svog bjuti i modnog brenda Pleasing ima i lakove za nokte, pa Machine Gun Kelly, kao i Brooklyn Beckham.

Tekst: Jelena M. 

Fotografije: Profimedia, Instagram 

 

Najnovije