Minimalism vs Maximalism – beauty lookovi sa MFW

Prolazimo kroz treću nedelju meseca mode i već smo na trećem odredištu, Milanu.

U Njujorku smo videli kako dizajneri podržavaju prirodnu teksturu kose i šminku prirodnog izgleda, dok smo u Londonu videli neočekivani porast popularnosti ružičaste boje u šminkanju i impresivni viktorijanski stil. Čini se da su dizajneri na Nedelji mode u Milanu – bar do sada – podeljeni. Jedni su birali minimalističku šminku, dok su drugi imali maksimalistički pogled.

Blumarine

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Blumarine (@blumarine)

 

Nakon dominacije trendova 90-ih, očekivalo se da će se kamenčići na telu u jednom trenutku pojaviti na modnoj pisti. Ovaj trenutak je došao i “krivac” je modna kuća Blumarine. Šminkerka Inge Grognard se pobrinula da modeli imaju svež izgled kože, dok je njihove oči blago istakla ružičastim senkama, a usne ružičastim sjajem. Fokusna tačka bili su naravno kamenčići koji su formirali leptire na grudima mnogih modela.

Prada

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Prada (@prada)

Frizer Guido Palau, nakon frizura kojima je prošle sezone uzbudio publiku, vratio se neočekivanim zalizanim lookovima, koji nisu ličili na bilo šta što smo videli poslednjih godina.

Kada je šminka u pitanju, Pat McGrath odlučila je da naglasi oči nekih modela metalik nijansama, ali ipak je preferirala izgled bez šminke koji karakteriše blistava koža, dobro hidrirane usne i bogate prirodne obrve.

Max Mara

“Urban – country” stil kolekcije Holly Smith je upotpunila raspuštenom kosom, ponekad prekrivenom svilenim maramama, odajući počast pedesetim godinama prošlog veka, kada je kuća osnovana.

Kada je šminka u pitanju, akcenat je bio na očima, a šminker Tom Pecheux ih je istakao jednom nijansom. Khaki mat nijansa je laskala zelenim i smeđim komadima kolekcije, dok su blistava koža, minimalno rumenilo i sjajne usne omogućavale da oči budu u centru pažnje.

Alberta Ferretti

Inspirisan minimalnim stilom koji karakteriše kreacije dizajnera, šminker Petros Petrohilos održao je lica manekenki svežim, a obrve prirodno bogatim, blago naglašavajući njihove oči tamnom nijansom.

No.21

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by N21 (@numeroventuno)

 

Šminker Luciano Chiarello kreirao je smokey eye izgled očiju sa suptilnim sjajem u unutrašnjem uglu oka. Rezultat – impresivan moderan gotski izgled. Frizer Paolo Soffiatti izrazito se suprotstavio maksimalističkoj šminci, ostavljajući kosu manekenki raspuštenom i poboljšavajući njihovu prirodnu teksturu.

Missoni

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Missoni (@missoni)

 

Kada je reč o beauty look-ovima Missoni je bio inspirisan ženama sedamdesetih i dinamičnosti koja ih je karakterisala. Razdeljak na sredini, bujna kosa i prirodna šminka bili su njegovi glavni elementi.

Fendi

 

Za Fendi, frizer Guido Palau napravio je nekim modelima niske punđe, dok je kod nekih modela ostavio kosu slobodnom koju je zatim pričvstio zlatnim šnalama. Doprinos šminkera Petera Philipsa bila je blistava, sveža koža i bogate prirodne obrve.

Najnovije