Navy is the New Black: Zašto je teget ajlajner osvojio beauty svet + kako da ga nosite ove sezone

Saglasni smo, crni ajlajner je nešto poput male crne haljine, klasične bele košulje ili kvalitetnog džinsa - vanvremenski, neprolazan, nazovite to kako vam je draže. I dok smo strastvene pristalice svega što je neki, hajde da kažemo, standard, pravila su tu da bi se nekada i kršila, što znači da je s vremena na vreme sasvim u redu podleći trendu i krenuti za nečim novim i uzbudljivijim. E tu na scenu stupa - teget ajlajner.

Začetak ovog makeup trenda videli smo na Chanel reviji - crni ajlajner na donjem kapku upotpunio je teget na donjem i ne možemo da kažemo da nas je ovaj spoj totalno oduševio!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by CHANEL (@chanelofficial)

Sa druge strane, tu je Dior koji je teget ajlajner takođe upotrebio na donjem kapku, ali samo u kombinaciji sa maskarom i dramatičnim načinom iscrtavanja. Ako ovo nije pogled koji obara sa nogu - ne znamo šta jeste!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dior Official (@dior)

Celebrity make-up artist Tasha Reiko Brown, među čije klijentkinje se ubrajaju Alicia Keys i Gabrielle Union, ističe da je teget ajlajner nov, ali jednako vanvremenski način za isticanje očiju, s tim što teget nijansa ipak daje malo svežiji i možda čak otmeniji efekat. 

Teget ajlajner će dobro stajati svim ženama, bez obzira na boju i oblik očiju, a kada je reč o pravoj nijansi - samo pratite svoje raspoloženje. Ukoliko se osećate smelo i samouvereno, neka to bude svetlija teget nijansa, dok, ako želite nešto klasičnije, ali sa modernim preokretom, neka to bude tamnija nijansa teget ajlajnera.

Bez obzira na to da li ćete teget ajlajner koristiti samostalno, kao zamenu za crni ili ćete pak spojiti oba rešenja u jedan makeup look, nećete pogrešiti. Neobičan, a šik, teget ajlajner zaslužuje da se nađe u vašoj makeup torbici ove jeseni. 

Priredila: Ivana Tomić

Fotografije: Instagram

Pročitajte još

Pročitaj još