Harper's Bazaar Srbija

Nude makeup: Trend koji praktikujemo ovog leta

Sa ovim jednostavnim stilom šminke “bez šminke” osećaćete se 'au naturel'

U ovom trenutku, clean girl estetika doživljava svoj vrhunac, i čini se da neće skoro sići sa trona – s dobrim razlogom. Ovaj trend stavlja u fokus prirodnu lepotu i posvećivanje vremena jednostavnim stvarima u životu, umesto provođenju sati nad punom frizurom i šminkom. Nude makeup je ključ za savladavanje clean girl stila, koji prihvata minimalnu podlogu, strategijski postavljen korektor i pahuljaste, dobro sređene obrve.

Birajte sjajnu, minimalnu podlogu

Nude šminka nije nužno nedostatak podloge i korektora. Naprotiv, ona naglašava prirodnu, sjajnu podlogu koja prikazuje ton i teksturu vaše kože dok minimizira nedostatke kao što su tamni krugovi ili hiperpigmentacija. Da biste savladali ovu estetiku, izaberite podlogu sa prozračnim prekrivanjem koja se dobro slaže sa korektorom i savršeno stoji preko hidratanta i prajmera. Koristite korektor štedljivo, fokusirajući se na područja gde može da se javi crvenilo. Stavite korektor sa puderom kako biste sprečili da se uvuče u fine linije i bore. Beauty blender dobro funkcioniše za postavljanje korektora. Samo zapamtite da lagano pritisnete sunđer na kožu umesto da ga povlačite, kako biste sprečili širenje proizvoda.

Preskočite teško konturisanje i umesto toga izaberite blago rumenilo. Nude makeup možete upotpuniti jednostavnom šminkom za oči, poput uvijenih trepavica i maskare, ili čak blagim nanosom neutralnih senki za oči kako biste istakli svoje oči. Prozirni ili blago ružičasti sjaj može zaokružiti izgled.

Nega kože na prvom mestu

Šminka može prikriti mnoštvo nesavršenosti, ali kada stavite negu kože na prvo mesto, osećaćete se samouverenije noseći bilo koji makeup stil. Uvek uključite umivalicu, toner, serum i hidratant u svoju rutinu nege kože. Izaberite formule koje ne samo da se slažu sa vašim ciljevima nege kože, već da vam pomažu da izgledate i osećate se najbolje. Ne zaboravite na kremu za sunčanje. Nosite SPF čak i ntokom oblačnih dana kako biste sprečili dugoročna oštećenja kože.

Naglasite obrve

Obrve uokviruju lice. Nikada ih ne treba zapostavljati, čak ni kada nosite trend prirodne, nude šminke. Da biste sredili svoje obrve, češljajte ih naviše i napolje četkicom za obrve (čista četkica za zube takođe dobro funkcioniše za ovo) i popunite ih mekom olovkom za obrve u nijansi malo svetlijoj od boje vaše kose. Da biste zagladili svoje obrve, pređite preko njih providnim gelom za obrve. Ako imate veoma guste obrve koje treba više ukrotiti, isprobajte vosak za obrve ili gel sa intenzivnijim držanjem.

Foto: Profimedia

Najnovije