Otkrivamo: Beauty investicije vredne ulaganja

Koliko će vas proizvod koštati godišnje? Koliko puta ćete ga koristiti?

Dobar komplet za šminkanje je poput škrinje sa blagom, ima malo ovoga i malo onoga. Ne radi se uvek o tome koliko ste platili nešto, već o tome kako se osećate i izgledate. Međutim, u određene beauty proizvode zaista treba investirati. Evo i koje.

Skupa podloga čini veliku razliku, dok jeftinija vam ne daje taj airbrushed završni sloj i ne traje ceo dan. Ako imate čistu kožu, možete se izvući s jeftinom, ali ko ima nepravilnosti i pigmentaciju koje treba prikriti, svakako je bolja skuplja varijanta.

U korektor takođe treba uložiti, jer radi odličan pasao i ne morate da ga kupujete tako često. Korektor se koristi ne samo da pokrije one tvrdoglave izbočine i pigmente koje vaša podloga ne može da pokrije, već se koristi i na zaista delikatnim područjima kao što su ispod očiju ili na očnim kapcima, tako da vam treba nešto što je dovoljno kremasto da neće učiniti  fine linije vidljivim i dovoljno gusto da obezbedite dugotrajnu pokrivenost.

Senke za oči mogu da traju veoma dugo i ima smisla potrošiti malo više novca na šminku koja će vam trajati godinama, smatrajte to investicijom. Jeftinim senkama obično nedostaje pigmentacija i nisu postojane. Vredi uložiti u jednu visokokvalitetnu paletu senki.

Rumenilo i bronzer, takođe su proizvodi za koje ne treba da žalite novac. Visokokvalitetna rumenila i bronzeri su pigmentisaniji tako da je završnica mnogo glatkija.

S druge strane, ovo su proizvodi na kojima možete da uštedite:

Tečni ajlajner: Moj omiljeni tečni ajlajner je jednostavan za upotrebu, ostaje ceo dan i ima jak crni pigment. I to je samo pet dolara. Koristila sam i skuplje ajlajnere koji su bili pet puta skuplji i smatram da ne postoji značajnija razlika.

Maskara: Skupa maskara mi se ne isplati jer morate da menjate maskaru svaka tri meseca. Neću baciti maskaru od 40 dolara svaka tri meseca, to je sto šezdeset dolara godišnje. Zato preporučujem jeftiniju varijantu. Moja maskara košta osam dolara i fantastična je.

Karmin: Postoji mnogo odličnih jeftinih karmina. Obično imate jednu podlogu ili jedan bronzer, ali nikada nemate samo jedan ruž. Ima smisla da bude jeftiniji. Smatram da skuplji nisu mnogo bolji od jeftinijih. Važno je da sadrži dobru količinu vlage i da je visoko pigmentisano. Bez obzira koliko je kvalitetan, uvek se mora popravljati.

Razmislite o godišnjem trošku. Umesto da vas cena ograničava, sagledajte dugoročno u šta vredi investirati. Koliko će vas proizvod koštati godišnje? Koliko puta ćete ga koristiti? Trošite više na proizvode koje ćete češće koristiti i one koji će vam duže trajati.

Tekst: S. Milošević

Foto: Pexels

Najnovije