Najomiljeniji makeup trend 90-ih se vraća

A, evo kako da ga nosite u 2022.

Ne, ne čini vam se – trendovi 90-ih redovno se vraćaju na scenu i to, čini se, naročito onu beauty. Dua Lipa i šljokice na kapcima, Iris Law i sjaj za usne, Bella Hadid i super-tanke obrve… Sve ukazuje na to da su određeni makeup trendovi prošlog veka ponovo popularni, naravno, uz adaptaciju onome što danas volimo. 

Poslednji povratnički trend jeste klasična braon senka koju su tokom 90-ih nosili naši omiljeni supermodeli. Pa, ne bi bilo loše da nam upravo one budu inspiracija, zar ne?

Za razliku od već pomenutih šljokica, isticanje očiju braon senkom mnogo je suptilnije, prefinjenije i praktičnije, bez obzira na to da li govorimo o dnevnom ili večernjem makeupu. Braon senka, adekvatno uklopljena u vaš look, može da izgleda jednostavno i prirodno, a da ipak istakne ono što želite. Osim toga, budući da se približavamo letnjoj sezoni, braon i nude nijansama ćete na pravi način parirati svom preplanulom tenu. 

Zvuči interesantno? Makeup artisti savetuju kako da nosite najomiljeniji makeup trend 90-ih tokom 2022.

Odaberite braon nijansu koja se slaže uz vaš ten – svetlije nijanse odgovaraće svetlijem tenu i obrnuto. Predlažemo vam da koristite senke u olovci koje su odličan spoj kremaste i senke u kamenu.

Blendajte senku prema spoljašnjem uglu oka – rasporedite četkicom senku preko celog kapka pritom vodeći računa o tome da je dobro izblendate nagore i ka spolja kako biste postigli ombre efekat. 

Nanesite senku i na donje kapke – malo senke nanesite i na donje kapke i diskretno razmažite, baš u duhu 90-ih.

Završite maskarom – upotrebite crnu maskaru, ali ne preterujte sa količinom jer je u fokusu senka.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Fara Homidi (@farahomidi)

Za ten birajte kremasti mat puder – tokom 90-ih sve je bilo mat. Poslednjih godina pak više volimo blistav, glossy look, pa tako možete upotrebiti pudere sa manjom pokrivnom moći i laganijim, kremastim finišom kako vaš ten ne bi izgledao kao da nosite masku. 

Ruž u duhu 90-ih – usne takođe treba da isprate “zadatak” te preporučujemo nude, braon ili ruževe u boji mesa. Naravno, i providan sjaj je odlična ideja.

Foto: Profimedia

Priredila: I. T.

Najnovije