Kako da uključite kristale u svoj makeup look?

Ne znamo da li je sve počelo sa serijom "Euphoria", ali jedno je sigurno - kristali su ponovo u igri!

Ako bismo zanemarili uticaj na kinematografiju i, generalno, ceo svet, serija “Euphoria” ozbiljno je uticala i na makeup sferu, kreirajući trendove koji će još dugo biti relevantni. Primetili ste, akcenat u šminkanju glavnih junakinja uvek je na očima, a dramatično iscrtan ajlajner, šljokice, kristali i jarke, neon boje, osnovni su činioci gotovo svakog looka, bez obzira na to da li je reč o školskom ili pak klupskom izdanju. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Doniella Davy (@donni.davy)

Ovo nas je navelo da pokušamo da se i sami poigramo i svoju makeup rutinu “začinimo” sa malo sjaja, a različiti oblici i boje kristala u tome nam i te kako mogu pomoći. Samo imajte na umu da kristali treba da budu namenjeni nanošenju na lice, kako biste izbegli potencijalne iritacije i alergije, a najlakši način da ih zalepite je korišćenje lepka za trepavice ili čak sjaja za usne. Mesto na koje nanosite kristale treba da bude čisto i suvo. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Samantha Lau (@samanthalmua)

Postoji nekoliko načina da ih uključite u svoj look, a mi vam u nastavku otkrivamo neke od njih. 

Kristali koji prate liniju ajlajnera – tradicionalni i verovatno najlakši način da kristale uključite u svoju šminku jeste da ih zalepite duž ili umesto ajlajnera, prateći oblik oka. Dodatno, možete se odlučiti i za senku u nekoj upadljivoj nijansi. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ash K Holm (@ash_kholm)

“Outlined” – za “čistiji” i jednostavniji look, nanesite nude senku, a zatim tek na nekoliko mesta (ponovo prateći oblik oka ili liniju ajlajnera) zalepite kristale svedene nijanse i, možda, različite veličine. Ovakav look može da bude izuzetno elegantan i prefinjen!

Kontrastne boje – pokažite svoju kreativnost kombinacijom boja, i senke i kristala, kao i njihovim oblicima, veličinama, pa i mestima na koja ćete ih naneti. Evo odličnog, ali izuzetno smelog primera:

Foto: Instagram / @patrickta

Priredila: I. T. 

Najnovije