Šminkerka princeze Diane otkriva nam supermoći rumenila

Čarobni štapić šminke

Šminkera slavnih, Mary Greenwell poznata je kao neko ko je bio zadužen za makeup princeze Diane, te je zovu kraljevska šminkerka. Ona je ambasador kuće Chanel, koja proslavlja četiri decenije svojih rumenila Joues Contraste, što je bio povod da nam otkrije male tajne svog zanata i nauči nas nekim trikovima koji će nam pomoći da nam lice zablista.

 „Nikad nisam šminkala princezu Dianu a da joj nisam stavila malo rumenila. To je odmah učinilo da izgleda svežije. Uz prikrivanje tamnih kolutova ispod očiju i odgovarajuće rumenilo, lice odmah zasija.”

Slavna šmnkerka smatra da je rumenilo čarobni štapić šminke:

“Najbolje rumenilo je ono koje će vam blago zagrejati lice, učiniti da izgledate kao da ste došli iz šetnje po vetru. Dobro naneto rumenilo isklesaće vam jagodice tako da ćete se zapitati da li ste uopšte znali da ih imate”, kaže šminkerka Mary Greeenwell, ističući da je najvažnije pronaći pravu boju u odnosu na ten, teksturu i na koje delove lica ga naneti.    

 

Evo šta treba da znate:

Kako naneti rumenilo

1 Volim da rumenilo bude prilično visoko na obrazima zbog sunčanog sjaja. Ako ga stavite malo iznad jagodica izgledaće kao da je deo vašeg lica, a ne kao da nosite šminku. To im takođe daje efekat dizanja, što je još jedan razlog zbog kojeg rumenilo ne bih stavljala na same jabučice obraza jer ih smanjuje.

2 Može se naneti na različite načine, ali ukoliko ne umete da baratate njime, nemojte se baviti eksperimentisanjem.

3 Rumenilom se može postići neverovatno svež izgled lica, bez upotrebe maskare, bez boje na usnama, samo sa neverovatnim crvenkastim sjajem niz lice, gore prema slepoočnicama. (Osamdesetih godina, radeći za italijanskog modnog dizajnera Romea Giglija, osmislila sam makeup tako da je celo lice bilo našminkano samo rumenilom: usne, obrazi i oči, sve istog kolorita. Bilo je to tako zabavno i savršeno je izgledalo)

4 Pomešati dve nijanse rumenila može da izgledati perfektno. Ja volim da kombinujem boju ružičaste kajsije na jagodicama sa svetlijom nijansom kao prah, za grafički završetak

5 Ako upotrebljavate krem-bronzer poput Chanelove Les Beiges ​​Healthi Glov Bronzing Cream, koristite ga kao rumenilo.

Koje je najbolje rumenilo za prirodan izgled?

1 I kremasto i puderasto rumenilo imaju svoje prednosti. Ako želite da vam ten izgleda posebno sveže, kremasto rumenilo je pravi izbor. S druge strane, puderasta rumenila su odlična za uklanjanje viška masnoće sa lica i za šminkanje nogu.

2 Najbolje je da odaberete rumenilo u prahu koje je neverovatno fino samleveno i samim tim dovoljno čisto da izgleda kao kremasto rumenilo.

3 Najbolje rumenilo za nežnu kožu je Pink Blusher

4 Bledoružičasto rumenilo je najbolja stvar koju sam videla na svetloj koži. Zašto? Skoro je iste boje kao i unutrašnjost usne, što je dobar pokazatelj odabira boje.

5 Potražite ružičastu nijansu sa zlatnim tonom jer se može koristiti kao bronzer, kad god želite da zagrejete bledu kožu.

Iz bogate palete rumenila koja se mogu naći u parfimerijama, mi vam preporučujemo nekoliko kvalitetnih iz asortimana brendova: Chanel, Sisley, Artdeco, Clarins, Pupa i Max Factor. Verujemo da ćete, u odnosu na crte lica, pronaći pravu formula nanošenja rumenila i postići željenu svežinu lica i prirodan izgled.

Najnovije