Zvezdana prašina: Praznični make-up koji kopiramo već sada!

Samo ispratite ova 4 koraka.

Nakon pandemije koja je promenila tok života svih stanovnika planete zemlje, i skoro dve godine provedene u zatvorenom prostoru, svet je polako počeo da se otvara za sve na šta smo inače navikli. U tom maniru i svetske zvezde vratile su se svojim svakodnevnim aktivnostima, donoseći smelije trendove čak i kada je makeup u pitanju.

Igrajući se olovkama za oči, paletama senki i ruževima, šminkeri su nam predstavili nešto svetlucavo i drugačije, čime su poznate dame postale, najblaže rečeno, opsednute. U pitanju je stardust (zvezdana prašina) makeup, stil šminkanja koji nudi sofisticiran pristup nanošenju šljokičastih senki.

Ovo je zasigurno statement make up izgled, sa kojim nećete pogrešiti bilo da idete na neobaveznu večeru ili glam zabavu. Najbolji deo je to što ga lako možete i prekopirati od poznatih dama, poput Gigi Hadid i Alessandre Ambrosio.

Ispratite sledeća 4 koraka i spremni ste da zasijate.

Prvi korak: Krenite sa neutralnom bazom na kapcima

Nanesite svoj omiljeni prajmer neutralne boje na ceo kapak. Zatim, preko kapaka, nanesite najtanji sloj podloge kako biste kožu i oči učinili kompaktnim.

Drugi korak: Nanesite mat senku

Sada možete početi da prilagođavate izgled po svom ukusu. Možete koristiti jarku ili neutralnu boju senke za osnovu, u zavisnosti od vašeg raspoloženja i stila šminkanja. Šta god da odaberete, boja mora imati mat finiš, tako da svetlucanje, koje ćete kasnije naneti šljokičastom senkom, zaista dođe do izražaja

Treći korak: Nanesite šljokice

Sada je trenutak da zasijate. Naš savet je da koristite kremaste šljokičaste senke koje će se savršeno stopiti sa bazom na kapku i možete ih naneti, prstom, jednostavno.

Četvrti korak: Dovršite makeup na ostatku oka

Zaokružite izgled omiljenom maskarom ili veštačkim trepavicama, i ne zaboravite da osenčite i unutrašnji ugao oka za dodatni sjaj.

Foto: Instagram

Priredila: T. Mišović

Pročitajte još

Pročitaj još