Želite da izgledate kao Francuskinje? Onda zaboravite na korektor!

Podočnjaci su dobili svojih pet minuta slave!

Nedelja mode u Parizu predstavila je pomalo neobičan i definitivno neočekivan beauty trend – podočnjake! Bilo tamni, bilo u vidu kesica, na održanim revijama vrhunskih dizajnera i čuvenih modnih kuća, zasijali su u punom sjaju. Ne, zaista se ne šalimo – makeup artisti su se namerno opredelili za ovakav look želeći da zadrže prirodnu lepotu modela. Da, lepotu – čak i sa podočnjacima.

Chloé revija, za čija beauty izdanja je bila zadužena Hannah Murray, prikazala nam je modele nestilizovanih obrva, neuvijenih trepavica, bez maskara ili korektora. Kako je objasnila, korektor u velikoj meri menja oblik našeg lica čineći ga neautentičnim i bez prirodne dimenzije. 

Za potrebe Dior revije, makeup artist Peter Philips takođe je “preskočio” korišćenje korektora kako bi ispratio kolekciju Marie Grazie Chiuri koja simbolizuje budućnost u kojoj žene same ispisuju svoja (beauty) pravila. 

Poenta ovakvih, izrazito prirodnih, makeup lookova definitivno jeste da se naglasi ono što mi zapravo jesmo. I iako je tačno da je zdrava koža zapravo najbolja šminka, ovo nikako ne znači da po svaku cenu treba da sakrivamo sitne “nesavršenosti” koje se dešavaju uprkos celokupnoj nezi i pažnji koju posvećujemo svojoj koži.

Možda i dalje nismo sigurni zašto nas tačno Francuskinje toliko oduševljavaju, ali smo zato sigurni da ima mnogo razloga za to – njihov effortlessness stil zauvek će biti jedan od njih. One čine da “obično” izgleda toliko kul da nam nikada više neće biti neprijatno da iz kuće izađemo bez šminke, sređene frizure ili perfektnog outfita. 

Ne moramo da budemo savršeni, ali moramo da pratimo sebe i ono kako se osećamo. Na kraju dana, naša ličnost je ta koja je zadužena za naš izgled. Prihvatimo to. 

Foto: Profimedia

Priredila: Ivana Tomić

Najnovije