U dve boje: Zbog ovog makeup trenda jedva čekamo proleće

Svaka sezona donosi nam nove postulate i pravila kako na modnom polju, tako i u domenu make-upa, i svi volimo da budemo upućeni u to, a priznaćete, najčešće se vraćamo proverenim načinima šminkanja, ukoliko već imamo izgrađen stil i znamo šta nam dobro stoji. Ali, postoji i ona druga strana da nemamo dovoljno hrabrosti ili želje da se upustimo u novotarije koje nam se prezentuju. Zašto je dobro poigrati se nanošenjem šminke? Zato što ćemo na taj način ustanoviti, a moguće i otkriti šta našem licu odlično pristaje, koje delove i na koji način treba naglasiti, a šta nikako ne bi trebalo da radimo. 

Posle duge vladavine neutralnih tonova i prilično svedenog izgleda, kada je reč o šminki, još od prošle sezone došlo je do promene – i boje su stupile na presto. Trend ajlajnera u boji dostigao je vrhunac i nastavlja da vlada, a jednako aktuelne su i senke za oči. S tim, da je akcenat na kombinaciji boja, što izgleda veoma primamljivo i deluje efektno.

Jedino pravilo kod dvobojnog senčenja očiju jeste da sva ostala šminka na licu bude potpuno neutralna, kao i usne. Najatraktivnije je upotrebiti dve različite boje, jednu za senčenje gornjeg kapka, a drugu za isticanje linije donjih trepavica. Popularne kombinacije boja uključuju ljubičastu i narandžastu, plavu i braon, fuksiju i plavu, a vi ćete svakako pronaći vaš koloritni duo.

Dvobojna šminka za oči često je praćena i klasičnom crnom konturom očiju i trepavicama bogato pojačanim maskarom, za ekspresivnost pogleda. Slobodno se prepustite mašti, isprobajte različite opcije i doći ćete do najboljeg rešenja, a neodoljiv, magični pogled je zagarantovan.

Foto: Instagram / @d.aleksandria

Najnovije