Zašto Francuskinje nose mrljav crveni ruž?

Razlog je sasvim opravdan i na mestu.

Violette Serrat, poznata francuska šminkerka i kreativna direktorka Guerlain-a, naš je izvor kome verujemo kada je u pitanju pravilno nanošenje crvenog karmina.

Dovoljno bi bilo i to što je Francuskinja – da nas savetuje o crvenom karminu, pravo joj je dato po rođenju.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Violette (@violette_fr)

“Crvena nije samo boja, ona je više od toga. Crvena je zavođenje u svom najčistijem obliku. Imati jarko crven karmin na usnama je poput pozivanja na zabranjeni poljubac. Crvena impresionira, privlači i udaljava u isto vreme”, objašnjava Violette.

Kada je u pitanju kombinovanje crvenog ruža sa ostatkom šminke na licu, pravila su već dugo znana po pitanju ove teme: manje je više.

Podloga (što svetlija, to bolje), maskara, crni ajlajner i tek nešto hajlajtera. To je sve što vam je postizanje za pun efekat crvenog ruža za usne. Uz još jedan detalj, koji nam je otkrila Violette.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Violette (@violette_fr)

“Crveni ruž čini da vaše usne zapravo izgledaju male. Tako da je neophodno da malo precrate liniju usana. Ali nije vam potrebna olovka za usne, to učinite vrhom karmina, tek blago prelazeći ivicu usana. Potom uzmite četkicu za karmin i nanesite još jedan sloj karmina – ne biste li dobili što prirodniji i mesnatiji izgled usana. Četkicom blago popunjavajte deo po deo usana. Tako će središnji deo izgledati primamljivo i perfektno, dok će ivice usana (koje izgledaju blago zamrljano) izgledati kao da ste se već ljubili – a to je utisak koji želite da ostavite za pun efekat crvenog karmina”, otkrila je poznata francuska šminkerka.

Priredila: M.B.

Foto: Instagram, Pexels.com

Najnovije