3 alternativna tretmana ako želite da izbegnete botoks

Za svežiji, vedriji i mlađi izgled.

Ostariti dostojanstveno: ovo je zajednički cilj svake žene starije od 40 godina. Ali praksa je često teža od teorije gurua koji hvale zdravu ishranu i primenjuju skupe kreme, kada na proces starenja u velikoj meri utiče naslednost i štetne životne navike.

Zbog toga je decenijama botoks spas holivudskih zvezda koje žele da produže svoj mladalački izgled. Uz pomoć injekcije, botoks blokira pokrete mišića koji uzrokuju pojavljivanje bora. Nažalost, ovo ponekad može ne samo da učini vaše lice ukočenim i bezizražajnim, već i da ga iskrivi. Ako spadate u kategoriju žena koje se plaše mogućih negativnih efekata, sledeća tri alternativna tretmana koja će vam pomoći da izgledate mlađe, najidealnija su za vas:

Hijaluronska kiselina na licu

Hijaluronska kiselina je prirodno prisutna u našem telu, uglavnom u koži i zglobovima. Ona spada u supstance koje imaju sposobnost da upijaju vlagu iz svoje okoline. Može da veže vodu i do 1.000 puta više od sopstvene težine, pa na taj način izuzetno hidrira kožu i vraća joj tonus. Da biste vratili izgubljeni sjaj, možete isprobati tretman infuzije hijaluronske kiseline ispod kože po celom licu, vratu i dekolteu. U roku od tri sesije videćete da će se dosadan i umoran izgled kože poboljšati bez rizika od promene karakteristika.

Rinoplastika

Rinoplastika može dati koži mlađi izgled, navodi se u studiji objavljenoj ove godine u časopisu Aesthetic Surgery Journal. Preciznije, ova studija je pokazala da plastična operacija nosa može učiniti ženu mlađom i do tri godine. Ako ne želite da budete pod skalpelom, možete isprobati tretman nosa hijaluronskom kiselinom da biste poboljšali njegov oblik.

Laser

Pored bora, smeđe fleke i proširene vene, jer ih je teško zakamuflirati šminkom, mogu dodati godine vašem izgledu. Da biste ih smanjili, možete raditi laserske tretmane koji imaju trenutne rezultate i minimalan rizik.

Pročitajte još

Pročitaj još