Harper's Bazaar Srbija

3 recepta za tople antistres kupke

Kao odlazak u spa.

Jednostavno kupanje jedan je od najugodnijih i opuštajućih tretmana koje možete raditi kod kuće. Da bi kupanje takođe bilo korisno za kožu, da biste se umirili i zagrejali, treba da znate jednostavne životne trikove.

Kupka će sigurno zameniti vaš odlazak u spa i postaće još prijatnija, a mi vam otkrivamo tri recepta za antistres tople kupke.

Sa kamilicom

Kamilica i lavanda imaju poznato umirujuće dejstvo, zbog čega se kuvaju kao čaj ili dodaju u esencijalna ulja. Stavite nekoliko vrećica čaja od kamilice i nekoliko grančica lavande u vodu pre nego što krenete u kadu. Takav postupak ne samo da će zagrejati i opustiti telo, već i pružiti miran i zdrav san nakon kupanja.

Sa đumbirom

Poznato je da đumbir ima svojstva zagrevanja – a kada se koristi spolja, ima iste osobine. Kupka sa đumbirom ubrzava metaboličke procese u telu i jača imunološki sistem, čini kožu mekšom. Narendajte đumbir i dodajte nekoliko kašika u vodu, mešajući sa čašom morske soli. 

Sa lavandom

Lavanda je odlična za suočavanje sa stresom, a njeno esencijalno ulje može pomoći u borbi protiv glavobolje i PMS-a. U vodu dodajte nekoliko kapi ulja, kao i latice ruže ili esencijalno ulje iz ovog cveta. Postupak neće biti samo lep i prijatne arome: lavanda savršeno opušta mišiće, stoga će kupka sa ružom i lavandom umiriti i nervni sistem i telo.

Najnovije