4 razloga zašto vaša hidratantna krema “ne radi”

Nijedna skupa krema za lice neće biti efikasna ako pravite ove greške.

Kada kupujete novu hidratantnu kremu, želite da efikasno obavlja svoj posao i želite da to osetite i vidite na svojoj koži. Pre nego što počnete da gunđate kako vaša hidratantna krema gotovo ništa ne radi – naročito tokom zime – nastavite da čitate, jer možda pravite ove greške.

Ne radite redovan piling kože  

Ukoliko ne radite piling lica redovno, ne dozvoljavate da hidratantna krema prodre u kožu. Promenite ovu naviku i videćete da je vaša hidratantna krema mnogo efikasnija.

Ne čitate sastojke

Sastojke koji deluju kao „magnet za vlagu“ kao što su hijaluronska kiselina, glicerin, natrijum hijaluronska kiselina, ceramidi i prirodne alternative hijaluronskoj kiselini kao što je tremela, dobro je uključiti u svoje kreme jer stvaraju „zalihu“ hidratacije na koži tamo gde je najpotrebnije.

Ne znate svoj tip kože

Kao što verovatno možete pretpostaviti, ako imate masnu kožu treba izbegavati teške, masne hidratantne kreme. Prekomerna upotreba previše guste kreme mogu vašu kožu učiniti zavisnom, zbog čega ona neće moći samostalno da izvodi prirodni proces hidratacije. Dakle, ako je vaša koža vrlo masna, čak i u hladnim zimskim mesecima, koristite laganu hidratantnu kremu, bez masnoće, a ako je vaša koža mešovita pametno je upotrebiti dve različite hidratantne kreme: jednu laganog sastava za najmasnija područja i bogatiju za područja sa suvom kožom.

Niste dosledni

Veoma je važno imati svakodnevnu rutinu nege kože – i koristiti svoje kreme! U idealnom slučaju, usvojite doslednu rutinu nege kože koja uključuje čišćenje kože, losion za toniranje i hidratantnu kremu.

harpersbazaar.gr

Najnovije