Harper's Bazaar Srbija

5 home-made maski za ispucale usne

Zimi koža zahteva posebnu pažnju. Vetar, mraz i suv vazduh u toplim prostorijama dovode do neprijatnih senzacija, a dugoročno i do pojave bora. Sve ovo se odnosi ne samo na lice i ruke, već i na nežnu kožu usana. Zimi usne često pucaju, pa im je potrebna dodatna nega. Maske koje se lako mogu napraviti kod kuće mogu postati pravi spas.

Maska sa medom i kokosovim uljem

Maska od meda ima niz korisnih svojstava. Ne samo da hrani i hidrira usne, ona ima i antibakterijski efekat. Da biste ovu masku napravili kod kuće, pomešajte jednake proporcije meda i kokosovog ulja. Ako je potrebno, sastojke zagrejte. Nanesite ovu smesu na usne svakodnevno tokom 5 minuta.

Maska sa alojom i krastavcem

Korisna svojstva aloje se široko koriste u kozmetologiji. Za hidratantnu masku pomešajte sok aloje sa narendanim krastavcem i nanesite rezultujuću smesu na usne na 20 minuta. Nakon ove maske, usne odmah postaju mekane i nežne.

Maslinovo ulje

Obično maslinovo ulje može biti pravi spas za ispucale usne. Nanesite ga pamučnim tupferom nekoliko puta dnevno dok ste kod kuće. Već sledećeg dana usne će izgledati zdravije i mekše i sve pukotine na njima će zarasti.

Bademovo ulje

Bademovo ulje sadrži veliku količinu vitamina, masnih i organskih kiselina, kao i folne kiseline. Zahvaljujući tome, korisno je za celo telo: kožu, kosu i, naravno, usne. Nanesite bademovo ulje kao redovni melem nekoliko puta dnevno, i tada se vaše usne neće plašiti mraza.

Maska sa kurkumom

Kurkuma se često dodaje proizvodima za negu usana, jer ne samo da deluje lekovito, već sprečava i promenu boje. Za masku pomešajte kurkumu u prahu sa kokosovim uljem, namažite je na usne i isperite nakon 15 minuta. Posle toga nanesite balzam ili ulje. Maska sa kurkumom se ne sme nanositi više od jednom nedeljno.

 harpersbazaar.ru

Najnovije