Harper's Bazaar Srbija

5 kozmetičkih proizvoda koje u svojoj rutini možete preskočiti

Broj 3 će vas impresionirati.

Zbog tako širokog spektra različitih proizvoda koji se pojavljuju u na rafovima drogerija, vrlo je lako zbuniti se i nemati ideju šta treba da kupite. Evo nekoliko proizvoda koje možete preskočiti u rutini nege kože:

1. Tonik losion

Svrha tonika je da uravnoteži nivo pH kože. Međutim, ako koristite blaga sredstva za čišćenje koja ne utiču na pH kože, onda ovaj proizvod lako možete preskočiti.

2. Mist za lice

Mist za lice je hranljivi osvežavajući sprej za lice, odnosno hidratantna „magla“, koja priprema kožu za sledeći korak rutine. Možete ga jednostavno preskočiti samo održavajući kožu svežom, tako da kada nanesete kremu, koža može da upije sve svoje hranljive sastojke. Međutim, ako volite luksuzni osećaj koji pruža, nabavite ovaj proizvod.

3. Krema za oči

Ako pogledate listu sastojaka vaše kreme za oči, videćete da sadrži manje – više iste sastojke kao i obična hidratantna krema. Ako ne sadrži nijedan posebno aktivan sastojak, poput retinola ili vitamina C, možete je vrlo lako preskočiti i negovati područje ispod očiju jednostavnom hidratantnom kremom koju koristite za ostatak lica.

4. Maske za lice

Ko ne voli maske za lice? Međutim, one su luksuzni proizvodi. Pod tim ne mislimo da su nužno skupe, već da su proizvodi za dodatnu negu koji nisu nužno sastavni deo beauty rutine. Ako ste usvojili rutinu nege kože sa pravim aktivnim sastojcima za vašu kožu, onda se maske za lice mogu ograničiti na dane kada želite da ugodite sebi.

5. Specijalne kreme

Baš kao i kreme za oči, tako i kreme za vrat, ruke i stopala, najčešće ne sadrže nijedan poseban sastojak koji ih razlikuje od klasičnih hidratantnih krema. Ako ne želite da trošite dodatni novac, kremom za lice možete da hidrirate vrat, stopala i ruke.

Samo zato što vam ovi proizvodi nisu potrebni da biste dobili lepu i zdravu kožu, ne znači da će joj naštetiti ili da ih ne smete koristiti redovno. Ako volite da sledite korejsku rutinu nege u 10 koraka ili ako samo uživate u njihovoj primeni, onda naravno zaslužuju mesto u vašoj beauty arsenalu.

 harpersbazaar.gr

Najnovije