5 maski za lice koje se mogu napraviti kod kuće

Prirodnost je ono čemu težimo i u ishrani i u nezi. A šta može biti prirodnije od maske za lice koja se priprema od svežih proizvoda? Med obnavlja i hrani kožu, jaja hidriraju i omekšavaju, a aloja ubrzava metaboličke procese, pospešuje zarastanje i neguje kožu čitavim kompleksom vitamina.

Predlažemo da isprobate domaće maske i date priliku prirodi:

Maska od jaja

Pomešajte 1 žumance sa 1 kašikom kefira (možete ga zameniti domaćom pavlakom ili maslinovim uljem). Nanesite na lice i isperite nakon 15-20 minuta.

Maska od meda

Pomešajte 1 kašiku prirodnog meda sa 1 kašikom svežeg soka aloje. Nakon 10 minuta isperite toplom vodom

Maska od zelenog čaja

Namočite gazu ili ubrus infuzijom koncentrovanog zelenog čaja. Izrežite otvore za oči i usne da ne biste naneli masku na ove delove lica. Ostavite da deluje 15-20 minuta.

Maska sa grejpom

Pomešajte 2 kašike pulpe grejpa, 1 kašiku kefira, 1 kašiku mekinja. Mešajte dok ne postane gusta smesa. Nanesite na lice i isperite nakon 20 minuta. Nakon toga, nanesite kremu koju obično koristite.

Maska od kisele pavlake

Pomešajte 1 belance sa 1 kašikom kisele pavlake, nanesite na lice i ostavite da odstoji 20 minuta. Obratite pažnju na moguće alergijske reakcije. Ako sumnjate, nanesite malo smese na zglob i pričekajte 15 minuta. Ako se iritacija ne pojavi na koži za to vreme, možete sigurno koristiti masku.

harpersbazaar.ru

Najnovije