5 saveta za one koji se pripremaju za sezonu plaže

Trendovi u beauty industriji se menjaju neverovatnom brzinom: sada se mnogi modeli i influenserke kriju od sunca, jer su posledice očigledne – ultraljubičasti zraci ubrzavaju starenje kože. Međutim, lekari tvrde da je glavni izvor vitamina D ponekad koristan, ali samo u umerenim količinama.

Kada govorimo o pozitivnim svojstvima ultraljubičastog zračenja, vredno je naglasiti povećanje raspoloženja i imuniteta. Pored toga, preplanuli ten je prelep. Svako danas može pronaći način da zaštiti svoju kožu u letnjim vrućinama. Savete kako se pravilno sunčati bez štete po zdravlje – otkrivamo u nastavku.

Prvo je važno pripremiti kožu za tamnjenje

Da bi se lakše akumulirao melanin i ravnomerno razvio ten, potrebno je da očistite mrtve ćelije kože i nečistoće pre odlaska na plažu. Glavno pravilo ovde je ne preterivati. Piling jednom nedeljno će biti više nego dovoljno. 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Эстетика (@emperiance) onApr 25, 2019 at 6:44am PDT

Obavezna je krema za sunčanje – ovo je prvo pravilo zdravog tena

Mnogi brendovi iz godine u godinu lansiraju ogromnu količinu sredstava sa različitim stepenom SPF-a, što garantuje ultra-zaštitu. I ne treba ih zanemariti. Zapamtite – sredstva ne utiču na brzinu dobijanja tamnog tena, već samo povećavaju vreme koje možete provesti na suncu bez štete. Nanesite kremu 20 minuta pre odlaska na plažu i obnavljajte svaka dva sata.

Najbolje vreme za sunčanje je ujutro pre 11:00 i popodne posle 16:00

Maksimalno zračenje je od 11:00 do 16:00 sati, tako da je bolje izbegavati sunce tokom ovog perioda. A ako se slučajno u ovo vreme nađete na suncu, važno je zaštititi se i koristiti kremu za sunčanje.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Alessandra Ambrosio (@alessandraambrosio) onApr 15, 2019 at 3:25pm PDT

Zaštitite kožu od ultraljubičastog zračenja iznutra

Jedite hranu koja ima visok sadržaj antioksidanata, oni zaustavljaju proces uništavanja i mutacije ćelija i pomažu im da se odupru „štetnom“ suncu. Pre nego što odete na plažu, popijte šolju zelenog ili crnog čaja. Takođe, u svoju ishranu uvrstite narandžasto ili crveno voće i povrće, ribu, zelje i tamnu čokoladu. Mlečne proizvode pre odlaska na plažu je bolje isključiti.

Nakon sunčanja koža se mora hidrirati

Bez obzira koliko volite zlatnu ili čokoladnu nijansu nakon sunčanja, treba znati da telo višak melanina doživljava kao signal oštećenja. Da biste izbegli piling, koristite emolijente i hidratantna sredstva. Takođe možete piti sok od šargarepe – on će pružiti priliku da lepo potamnite, istovremeno održavajući dobro zdravlje.

harpersbazaar.com.ua

Najnovije