Harper's Bazaar Srbija

7 najpopularnijih mitova o nezi kože

Koje morate znati!

Mit 1: Ako pijete puno vode, koža će biti hidrirana.

Da, konzumiranje puno vode je važno za celokupno zdravlje (uključujući zdravlje kože), dobru probavu, normalnu cirkulaciju i uklanjanje toksina. Ali samo ovaj ritual (čak i u kombinaciji sa pravilnom ishranom) neće spasiti vlasnicu, na primer, suve kože od pilinga i nedostataka. Potrebna je visokokvalitetna i sveobuhvatna spoljna nega.

Mit 2: Tip kože se nikada ne menja.

Uobičajena je zabluda da se nakon adolescencije tip kože uspostavlja i više ne menja. Ali u stvari, zbog stresa, hormona, ishrane, okoline i još mnogo toga, koža sa godinama postaje suva, što kao rezultat doprinosi promeni njenog tipa.

Mit 3: Šminka je glavni uzrok akni.

Akne se ne pojavljuju zbog primene dekorativne kozmetike, već zbog neuravnotežene kože. Zbog toga je potrebna visokokvalitetna nega koja je može očistiti od nečistoća, ulja i toksina, a time normalizovati stanje i masni sloj kože.

Mit 4: Akne na licu su normalne.

Tretman treba da poboljša ten, očisti kožu mrtvih ćelija i, kao rezultat, pore. Ako se to ne dogodi, velika je verovatnoća da su kozmetički proizvodi ili pogrešno izabrani ili da izazivaju alergije.

Mit 5: Ne bi trebalo da perete lice ujutru (posebno onima sa suvom kožom).

Bez obzira na tip kože, operite lice dva puta dnevno. Tokom spavanja, koža sakuplja ulje, prašinu, ostatke i druga zagađenja životne sredine koja jednostavno treba oprati ujutro.

Mit 6: Spavanje na leđima sprečava bore.

Većina bora se javlja zbog pokreta mišića lica i genetike. Spavanje na stomaku ili na boku može dovesti samo do vertikalnih linija, ali uopšte ne nanosi puno štete koži.

Mit 7: Nema velike potrebe za investiranjem u kvalitetno sredstvo za čišćenje ili piling.

Da, kvalitetan piling ne bi trebalo da košta mnogo, ali ima smisla kupiti proizvod koji odgovara vašem tipu kože, čak i ako je njegova cena visoka. 

.harpersbazaar.ru

Najnovije