Beauty Biblija – 5 zapovesti koje svaka žena mora slediti

Mojsije je imao deset zapovesti, a zaljubljenici u kozmetiku samo pet.

Ako ste ljubitelj kozmetike i pratite naše savete, onda već znate šta je retinol, koje su koristi salicilne kiseline, kolika je važnost upotrebe krema za sunčanje i blagotvorna svojstva dvostrukog čišćenja. Ali ukoliko nemate dovoljno vremena za sve rituale, evo 5 pravila koja možete slediti svakodnevno:

1. Zaštitite kožu od plave svetlosti

Stalno zurenje u ekran, bilo da je to mobilni telefon ili laptop, dovodi do oštećenja kože i ubrzavanja procesa starenja zbog plavog svetla koje zrači. Najefikasniji način zaštite od štetnih efekata plave svetlosti je naravno smanjenje upotrebe pametnih telefona i drugih sličnih uređaja. Ali, pošto je to u doba Instagrama praktično nemoguće, odaberite kozmetiku koja štiti od plave svetlosti, poput hidratantnog seruma ili kreme.

2. Potrebno je dobro ukloniti šminku

Uklanjanje šminke smatra se jednim od najvažnijih koraka pravilne rutine nege kože, jer pored tragova proizvoda za šminku, uklonićete i nečistoće, znoj i sebum koji se nakupljaju na površini kože. Zbog toga je pravilno čišćenje kože uljem, penom, gelom ili losionom neophodno za održavanje njenog dobrog zdravlja.

3. Treba često masirati lice

Masaža stimuliše cirkulaciju krvi i na taj način dramatično doprinosi održavanju zdravog i blistavog izgleda kože. Pored toga, kako se mišići lica opuštaju, nivo stresa se smanjuje. Masaža lica će učiniti da sve bore izgledaju manje intenzivno, stimulišući vlakna kolagena i elastina, a može postati deo vaše rutine nege kože nakon nanošenja hidratantne kreme. Bilo da se obavlja ručno ili specijalnim alatom kao što je roler od žada, masaža lica će vam zaista pomoći da postignete zdrav i lep izgled.

4. Ne smete zaboraviti kremu za sunčanje

Koži je potrebna svakodnevna zaštita od ultraljubičastog zračenja tokom cele godine. Svakodnevno izlaganje suncu, čak i u oblačnim danima, odgovorno je za 80% znakova starenja na koži. Stoga je upotreba kreme za sunčanje sa visokim zaštitnim faktorom najvažniji korak protiv prevremenog starenja.

5. Hidratacija kože

Upotreba hidratantnog proizvoda je imperativ, jer podržava normalne funkcije kože, hidrira je i značajno poboljšava njeno stanje sprečavanjem prevremenog starenja. Upotreba kreme, ulja ili njihove kombinacije jedan je od najosnovnijih koraka u nezi kože i siguran način za usporavanje procesa starenja kože.

foto:harpersbazaar.gr

Najnovije