Harper's Bazaar Srbija

Beauty rutina Marilin Monroe otkrivena je javnosti

Beauty rutinu pokojne glumice iz 1959. godine kreirao je doktor Erno Laszloi i predstavljena je u okviru izložbe „Pink Jungle“ njujorškog makeup muzeja.

Izložba posvećena prikazivanju lepote kroz sve vekove Pink Jungle: 1950s Makeup in America ima za cilj da premosti jaz između prelepih zvezda prošlosti i ljubitelja lepote današnjice.

U okviru kolekcije beauty artefakata prikazan je dokument koji datira iz 17. marta 1959. godine i pripada Marilin Monroe. Pismo poznatog dermatologa, Erno Laszloa, sadrži spisak proizvoda i uputstva koje poznata holivudska zvezda treba da koristi svakog jutra, večeri i za posebne prilike.

Slično režimima nege kože koje danas vole beauty gurui, režim u više koraka je dokaz radoznale, progresivne prirode same Marilin.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by MAKEUP MUSEUM (@makeupmuseumofficial) onMay 2, 2020 at 10:29am PDT

Počevši od jutra, Marilin je dobila uputstvo da opere lice i vrat toplom vodom sa Active Phelityl sapunom. Nakon umivanja je nanosila tonik za matiranje lica Erno Laszlo Normalizer Shake-It (koji je ove godine ponovo lansiran povodom saradnje Makeup muzeja i beauty brenda Erno Laszlo). Područje oko očiju negovala je kremom Erno Laszlo phelitone, a zatim koristila Duo-Phase Face Powder za lice, vrat i dekolte.

Večernja rutina nešto je zahtevnija, a započinje uljnim čistačem Erno Laszlo Active Phelityl Oil, zatim je nanosila hranjivu kremu Active Phelityl koju bi nanela na celo lice, a zatim uklonila pamučnim peškirom. Nakon toga, tonik Erno Laszlo Controlling Lotion nakon kojega bi takođe sušila lice peškirom. Beauty večenju rutinu završila bi istim tonikom koji je nanosila na nos i bradu.

Poseban večernji vodič sačinjen je za „formalne prilike“, i dodat je još jedan korak u večernju rutinu; Duo-Phase puder za lice za matiranje kože i apsorbovanje masnoće. Pored dnevnih i noćnih rutina, Laszloovo pismo sadrži i dijetalna uputstva koja preporučuju izbegavanje orašastih plodova, čokolade, maslina i školjki.

Laszlova uputstva ne samo da su pomogla Marilin već su i prošla test vremena. 61 godinu od pisanja originalnog pisma, ovi proizvodi su još uvek dostupni za kupovinu.

harpersbazaararabia.com/

Najnovije