Da li imate iritacije na licu? Otkrijte sastojak koji će se boriti protiv njih!

Direktno sa Istoka!

Direktno sa Istoka!

Bez sumnje, to je jedan od najpopularnijih trendova godine i jedan je od najsofisticiranijih proizvoda koji gurui za negu kože vole. Azijska Centella je lekovita biljka iz azijskih močvara koja je došla kako bi osvojila naša srca svojim blagodetima. Njena kozmetička snaga potiče iz prirode i sigurno nije novo otkriće. Potičući od naroda jugoistočne Azije i Amerike, Centella asiatica se vekovima koristi u tradicionalnim lekovitim preparatima i tretmanima kože.

Sve što je čini jedinstvenom

Aminokiseline, antioksidanti, b-karoten i masne kiseline stvaraju savršenu kombinaciju koja će vašu kožu učiniti blistavom. Ovim sastojcima dodaju se polisaharidi, flavonoidi i niacinamid što čini kombinaciju još efikasnijom. Sve ovo pomaže u sprečavanju znakova prevremenog starenja, jača kožnu barijeru i povećava hidrataciju. Tačnije za vas koji imate suvu i nadraženu kožu može biti savršeno rešenje. Pokazalo se da katalizuje čak i ekcem povezan sa suvom kožom i psorijazom.

Dva jedinstvena sastojka od posebne važnosti

Madecassoside kao i aziaticoside su elementi koji joj daju jedinstvene prednosti. Prva, koja je triterpen sa snažnim antiinflamatornim i umirujućim delovanjem, čini Centellu pogodnom za kožu sklonu aknama. Ovim svojstvima se dodaju i lekovitost, kao i anti-age akcije. Konačno, pomaže u smanjenju upale koja pogađa kožu, ali takođe pospešuje obnavljanje ćelija, jer postiže proizvodnju kolagena.

Aziatikozid takođe spada u kategoriju triterpena koji aktiviraju anti-age i podstiču podmlađivanje i značajnu čvrstoću. Važno je napomenuti da su studije pokazale da se 12 nedelja upotrebe ocenjuje kao tačka u kojoj možete početi da uočavate razliku. Što se tiče najintenzivnijih promena, one dolaze za šest meseci.

Šta još treba da znate

  • Pomaže u zarastanju posekotina i ožiljaka i tretira opuštenu kožu.
  • Ublažava bol i crvenilo.
  • Pomaže u dobroj cirkulaciji krvi u umornim nogama.
  • Koristi se kao maska za stimulisanje rasta kose.
  • Deluje antibakterijski, antiinflamatorno, antioksidativno, kao tonik i diuretik.
  • Koristi se kao podmlađivač nervnog sistema sa dejstvom na pamćenje i mentalne veštine.
  • Pomaže kod varikoznih vena i venskog krvotoka.
  • Podržava sposobnost tela da se prilagodi privremenom stresu.
  • Centellu treba izbegavati tokom trudnoće i dojenja.

Najnovije