Harper's Bazaar Srbija

Kako postići efekat preplanulosti tokom zime

Najkorisniji saveti!

Preplanulost daje našoj koži tamno-bronzanu nijansu, zdrav izgled lica i celog tela, sakriva tamne kolutove ispod očiju i čini da se osećamo lepše. Ali zimi preplanuli ten potpuno nestaje, čineći kožu bledom. Naravno, najbolje rešenje bilo bi putovanje u tople zemlje – samo u pandemiji je mnogo teže to učiniti.

Ukoliko ove zime ostajete kod kuće i planove za posetu egzotičnim zemljama još jednom odlažete, otkrivamo vam kako da postignete efekat osunčane kože, čak i ako se nekoliko meseci niste sunčali.

Najlakši način je otići u solarijum. To će vam pomoći da brzo postignete željenu preplanulost i dobijete vitamin D koji nam je svima potreban zimi. Međutim, mnogi pokušavaju da izbegnu solarijume. Činjenica je da ultraljubičasti zraci koji deluju na kožu mogu biti opasni. Zbog toga morate biti oprezni kada idete u solarijum. Ne idite tamo češće nego jednom nedeljno, koristite posebne proizvode za zaštitu od UV zraka za solarijum, ne zaboravite da tokom sesije prekrivate mladeže i tetovaže.

Još jedan način da preplanete zimi je upotreba posebne kozmetike. Ne plašite se rečju „samopotamnjivanje“: iako vam se u glavi pojavi slika iz 2000-ih sa debelim slojem pudera i bronzera na licu, danas postoje visokokvalitetni proizvodi. Ulje za samopotamnjivanje jedan je od najsvestranijih proizvoda u svetu. Potražite ona koja ne daju trenutni efekat, već se tamna boja tena pojavljuje postepeno. U ovom slučaju, preplanulost će se pojaviti bez mrlja. Za bolje rezultate uradite piling pre nanošenja ulja, a zatim nanesite hidratantnu kremu na kožu.

Sprej na bazi vode odličan je za samopotamnjivanje lica. Ovo će pomoći da ton kože bude ujednačen. Još jedan efikasan preparat je poseban serum. Možda je ovo jedna od najprirodnijih vrsta proizvoda za dobijanje preplanulog tena. Nekoliko kapi proizvoda treba pomešati sa omiljenim hidratantom kremom. Efekat će se pojaviti postepeno i izgledaće kao da ste šetali duž Azurne obale po suncu.

 harpersbazaar.ru

Najnovije