Know-how: Kako da pravilno očistite lice

A da u tome ne preterate.

Bezbroj puta smo čitali o važnosti dobre pripreme kože lica, kako bi sledeći korak nege – nanošenje proizvoda, krema i seruma, bilo maksimalno delotvorno. To podrazumeva čisto lice koje će pomoći u održavanju optimalnog nivoa hidratacije, a dobro znamo koliko je ona važna. Prilikom čišćenja kože cilj je uklanjanje prljavštine i sebuma, ali bez narušavanja prirodne barijere epidermisa.

To je naročito važno tokom zime kada je koža, zbog hladnoće, vetra, boravka u zatvorenim prostorijama, dehidrirana i osetljiva. Zbog toga treba odabrati sredstvo za čišćenje kože koje uklanja višak ulja uz očuvanje nežne pH ravnoteže. U tom slučaju treba utvrditi koji način čišćenja kože vam najviše odgovara od hidrantnog mleka preko gelova, pena i ostalih čistača.

RITUAL PRE ODLASKA U POSTELJU – na kraju dana, podrazumeva se da ćete ukloniti tragove šminke i sve ostale štetne naslage, jer će na taj način i proizvodi za noćnu negu biti mnogo efikasniji.

ZAŠTO JE VAŽNO JUTARNJE ČIŠĆENJE LICA – tokom noći koža oslobađa toksine, tako da je potrebno i njih ujutru ukloniti, osvežiti kožu i tako je pripremiti za dalju negu.

KAKO ODABRATI SREDSTVO ZA ČIŠĆENJE – proizvode biramo u skladu sa našim potrebama, onosno trenutnim stanjem i tipom kože. Bez obzira na to da li više volite teksturu gela ili pene ili pak one koji se nanose tupferom, važno je odabrati odgovarajući.

PREKOMERNO PRANJE – jedan je od glavnih uzroka suve i iritirane kože, posebno tokom zimskih meseci. Ako vam je koža suva, ali nije nužno prljava, ispiranje vodom i izbegavanje sredstava za čišćenje može pomoći u obnavljanju prirodnih ulja kože koja su potrebna za održavanje hidratacije i sprečavanje iritacija. Što se tiče ostalih tipova kože, sve se svodi na to koliko ulja ima na vašem licu, kao i u kakvom okruženju živite. 

GEDŽETI KAO EFIKASNA POMOĆ U NEZI – revolucionalna tehnologija Foreo gedžeta pruža izuzetne pogodnosti u nezi lica. Reč je o uređajima koji uklanjaju prljavštinu, sebum, mrtve ćelije, podstiču mikrocirkulaciju, nežno masiraju kožu lica, čineći je blistavom i nežnom. Kad ih jednom isprobate, zapitaćete se kako ste se sve vreme negovali bez njih.

Tekst: Snežana M. 

Fotografija: Pexels 

 

 

Najnovije