Lepota / Nega kože

Koža kakvu ste oduvek želeli: Piling vodič za leto ’23.

Ovog jula koračajte odvažno uz glatku, meku i sjajnu kožu.

Suvim četkanjem ne uklanjate samo izumrle ćelije sa površine kože, već poboljšavate celokupnu cirkulaciju 

Da li spadate u grupu žena koja nemilosrdno zanemaruje negu tela, pa vas, kad dođu vrućine, hvata anksioznost od otkrivanja? Osim što se ponekad setite da namažete losion ili kremu, više od toga ne radite. Kako onda i da očekujete savršenu kožu”? Čast srećnim izuzecima.

Međutim, možda je vaša rutina nege tela na zavidnom nivou, ali rezultati nisu zadovoljavajući. U kojoj god da ste grupi, velike vrućine su pred nama i koža će nemonovno biti  otkrivena. U tom duhu predlažemo da poradite na menjanju pojedinih navika uz pomoć stručnih saveta, kako biste vratili samopouzdanje za lepršavu tananu odeću i sunčane flert trenutne.

Pre tuširanja…

Sigurno ste za ovaj tretman čuli, ali da li ste nekad probali suvo četkanje? Njime možete ukloniti izumrle ćelije sa površine kože koje čine da ona izgleda suvo, stimulišete limfnu drenažu i poboljšate celokupnu cirkulaciju. Ukratko, vaša koža se može osećati i izgledati sjajno, za samo nekoliko minuta. Za to vam je potrebna veća pljosnata četka sa prirodnim čekinjama (ima ih u svakom marketu) i nekoliko minuta vašeg vremena. Blagim kružnim pokretima krenite od listova ka gore, onda pređite na kolena, butine i tako sve do grudi i ruku. Potom se istuširajte blagim gelom za tuširanje ili prirodnim sapunom. Vrlo brzo nakon toga videćete divne benefite koji ovaj brzi tretman ima na izgled i stanje vaše kože.

Collistar Body Talasso-Scrub piling sa solju (6.490 din) i Dr Barbara Sturm četka za telo (3.600 din)

Klasični piling

Iako će suvo četkanje odraditi deo eksfolijacije, stručnjaci smatraju da piling treba praktikovati jednom do dva puta nedeljno, ne češće. Najčešće se preporučuju oni na bazi šećera ili soli jer su prirodni a vrlo efikasni. Kad ste završili tuširanje, sačekajte malo da se višak vode ocedi i počnite sa nanošenjem piling paste. Utrljavajte je kružnim pokretima (pritisak određujte po ličnom osećaju) i sačekajte da se zrnca potpuno otope. Nakon toga, višak isperite.

Uklanjanje dlačica

Ukoliko niste laserski uklonili dlačice sa tela, verovatno koristite žilet ili neki metod koji čupa vlas iz korena – poput voska ili epilatora. Međutim, žilet je uvek zgodno imati pri ruci. On će dodatno ukloniti eventualne neravnine, zagladiti kožu i sprečiti urastanje dlačica. Dakle, pena za brijanje i žilet su obavezan gedžet za savršeno glatku kožu.

Clarins Tonic Sugar Polisher šećerni piling (5.490 din) i Nuxe Huile Prodigieuse Riche ulje (100 ml, 3.900 din)

Kiseline

Za one koji imaju hrapavu kožu ili bubuljice, kiseline mogu da pomognu. Za razliku od mehaničkog pilinga šećerom ili solju, koseline to rade hemijski. Glikolna i salicilna kiselina su odlične, kako za lice, tako i za telo. Možete uzeti neki jači tonik za lice sa kiselinama, naneti ga na blazinicu i preći njime kritična mesta. Bićete iznenađeni rezultatima već posle nekoliko dana.

Masaža kao must-have

Masaže su još jedan vid vrlo delotvorne rutine, ne samo za celulit već i za opšte stanje kože. Vremenom koža će postati čvršća i povratiće jedrinu. Nemojte se masirati na suvu kožu nikada. Uvek nanesite neko ulje ili masni puter za telo i dovoljno je da minut do dva masirate mesta koja su vam “problematična” – to su najčešće bokovi, zadnjica, butine i predeo stomaka.

Tekst: Nataša Milošević

Fotografije: Pexels, Promo 

 

Pročitajte još