Maske koje će regenerisati vaše lice: 3 jednostavna recepta

Uzrok osipa na licu može biti zbog hormonskih promena, lošeg metabolizma, nekvalitetne kozmetike, bolesti creva.

U ovom slučaju, domaće maske za lice imaju brojne prednosti zbog činjenice da sadrže samo prirodne proizvode, bez konzervansa i boja. One će pomoći i ublažiti stanje i ubrzati zaceljivanje kože. U isto vreme, zapamtite: samo integrisani pristup će vam pomoći da se u potpunosti izborite sa nedostacima. Da biste to učinili, potrebno je da se konsultujete sa dermatologom.

Maska od zelene gline

Idealno za problematičnu kožu! Ima odlična svojstva za čišćenje – oslobađa kožu od viška masnoće, nečistoće i toksina. Uz to, zelena glina je prirodni antiseptik i kožu zasiti raznim elementima u tragovima, neguje je i normalizuje metaboličke procese. Ako vam je potreban tradicionalni recept za glinenu masku, uzmite suvu glinu i pomešajte je sa vodom – trebalo bi da dobijete teksturu guste kisele pavlake. Nanesite dobijenu smesu na lice na 20 minuta, a zatim je operite hladnom vodom.

Maska za lice od krastavca

Ova maska će vam pomoći da se oslobodite mitisera i dobro tonira kožu. Da biste pripremili masku, narendajte četvrtinu krastavca i dodajte pola kašičice bademovog ulja, sve dobro izmešajte, nanesite na lice i posle 20 minuta isperite hladnom vodom. Nakon što uklonite masku, vaša će koža biti sveža i hidrirana.

Piling maska od ovsene kaše

Da biste očistili pore, pomešajte ovsene  pahuljice sa vrućom vodom dok ne dobijete kašu. Koristite samo fine pahuljice – previše grube čestice mogu prouzrokovati mikro-oštećenja kože i oštetiti integritet zaštitne barijere. Pored toga, takav piling se ne može koristiti na koži sa aktivnom upalom, jer u suprotnom rizikujete od širenja infekcije po licu.  

harpersbazaar.com.ua/

Najnovije