Ulje konoplje je verni pomagač u borbi protiv starenja

I u borbi sa nedostacima na koži!

Dok specijalisti rade u laboratorijama, kreirajući sve više kozmetike, priroda je već smislila sve. Biljni sastojci u kozmetici mogu rešiti brojne probleme sa kožom, hidrirati je i usporiti starenje. Jedan od takvih sastojaka je ulje konoplje.

Često se meša sa uljem kanabidiola (CBD). Oba ulja se aktivno koriste u proizvodnji kozmetike i imaju mnoštvo korisnih svojstava, samo što se ulje konoplje ekstrahuje iz semena kanabisa (ili konoplje), a CBD - iz stabljika, cvetova i lišća.

Kako funkcioniše?

Ulje konoplje bogato je linolnom i oleinskom kiselinom. Ovi moćni prirodni antioksidanti se ne proizvode u telu, pa ih je moguće dobiti samo spolja. Oni štite ćelije tela od oštećenja slobodnim radikalima, sprečavaju razvoj oksidativnih procesa, štite od ultraljubičastog zračenja (samo ako i dalje koristite SPF) i sprečavaju pojavu spoljnih znakova starenja - bora i opuštenosti kože. Pored toga, obilje omega-6 masnih kiselina (posebno gama-linolne kiseline) hidrira kožu i stvara zaštitnu barijeru koja sprečava isparavanje vlage. Kao što znate, dehidrirana koža je podložnija ispoljavanju spoljnih znakova starenja, tako da je intenzivna hidratacija ključ za mladalačku i blistavu kožu.

Višak sebuma začepljuje pore, što dovodi do akni. Ulje konoplje pomaže u normalizaciji proizvodnje sebuma i pogodno je i za masnu i za suvu kožu. Omega-3 i -6 masne kiseline imaju snažne antiinflamatorne i umirujuće efekte, ujednačavaju tonus kože i pomažu u uklanjanju svih nedostataka.

Kako se koristi ulje konoplje

Ovde postoje dve mogućnosti. Ulje konoplje je popularan sastojak seruma i krema, gde zajedno sa ostalim aktivnim sastojcima savršeno neguje kožu i pomaže u rešavanju brojnih problema. Proizvod sa uljem možete pronaći u formulaciji ili ga možete kupiti u čistom obliku i koristiti odvojeno.

Zapamtite da kao i bilo koji biljni lek, ulje konoplje može izazvati alergijsku reakciju, svrab ili iritaciju. Pre nanošenja ulja na celo lice, testirajte na maloj površini kože. Nanesite par kapi ulja na kožu i ostavite da deluje nekoliko sati. Ako niste osetili neugodnost, možete bezbedno koristiti na bilo kom delu kože. 

Pročitajte još

Pročitaj još