Umesto botoksa: 4 najbolje nehirurške alternative injekcijama za lepotu

Kako zadržati mladost bez zdravstvenog rizika?

Injekcije botoksa dugi niz godina ostaju jedno od najpopularnijih sredstava za pomlađivanje. Supstanca bukvalno zamrzava mišić tako da postaje opušten i gladak. Botoks je efikasan ne samo za izglađivanje bora, već i za sprečavanje nastanka novih. Postupak je efikasan u 100% slučajeva, ali ima mnogo nedostataka. Prvo, ovo je hirurška intervencija, koja, kao što znate, uvek ostavlja određene posledice na telo. Drugo, efekat takvih injekcija lepote je prolazan, što znači da će vam za održavanje efekta trebati sve više i više injekcija. To podrazumeva treći minus – cenu: injekcije su prilično skupe i zahtevaju redovna ulaganja.

Međutim, postoji alternativa!

Kozmetički tretmani

Svakome ko iz nekog razloga ne želi da pribegava injekcijama, neinvazivni lek dolazi u pomoć. Nehirurška kozmetologija brzo dobija na popularnosti i opravdana je. Sada postoji ogroman broj postupaka podmlađivanja pomoću lasera ​​ili ultrazvuka, koji ne zahtevaju hiruršku intervenciju i nisu lošiji od injekcija po efikasnosti. Ovakvi postupci su apsolutno sigurni i ne zahtevaju vreme za rehabilitaciju. Naravno, svaki od njih ima kontraindikacije, tako da preporučujemo da se posavetujete sa kozmetičarom, on će vam sigurno pomoći da odaberete pravu opciju za vas.

Akupunktura

Akupunktura je popularna praksa u alternativnoj medicini, koja se koristi ne samo za podmlađivanje, već i za rešavanje mnogih zdravstvenih problema. Akupunkturna tehnika omogućava vam da utičete na procese cirkulacije krvi, povećanje elastičnosti kože i izglađivanje bora. Od minusa – pronaći stručnjaka koji se specijalizovao i koji može korektno izvesti postupak, ne može uvek biti lako. Pored toga, za mnoge ljude igle su izvor paničnog straha. Ako se ne radi o vama, akupunktura može biti vaš lek za starenje.

@bellamichlo

Joga za lice

Druga prirodna i apsolutno sigurna metoda je joga za lice. Ovo je veoma stara praksa, koja sve više dobija na popularnosti u industriji lepote. Kao što ime govori, takva joga je usmerena na rad mišića lica, njihovo opuštanje i jačanje. Mišići lica (a ljudi imaju 57) mogu se trenirati i tonirati na isti način kao i bilo koji drugi. S godinama se smanjuje količina masnog tkiva na licu, mišići slabe, što uzrokuje bore. Redovno izvođenje vežbi joge na licu omogućava vam da opustite mišiće lica koji su hronično napeti, te da ojačate i pojačate oslabljene. 

Dodaci ishrani

Mladalačku kožu možemo održati ne samo spoljnim uticajima, već i iznutra. Ovde vam pomažu razne aktivne materije sa antioksidativnim efektom. One štite organizam od oštećenja i značajno usporavaju starenje. Većina ovih supstanci prirodno se nalazi u telu ili dolazi sa hranom, ali njihova je koncentracija izuzetno niska. Najbolji dodaci ishrani za očuvanje mladosti su kolagen, hijaluronska kiselina (najbolje ih je uzimati u paru), koenzimi, vitamini A i E. Uprkos činjenici da dodaci ishrani nisu lekovi, pre upotrebe treba da se posavetujete sa lekarom.

Najnovije