Voda ili Ulje – osnova pravilne hidratacije

Koja je uloga proizvoda na bazi vode i koja je uloga ulja? Pronađite savršenu kombinaciju.

Adekvatna hidratacija kože je ključ za održavanje njenog dobrog zdravlja i tonusa. Ali, sa toliko mnogo mogućnosti koje nude beauty brendovi, kako znati koja je savršena hidratantna krema? Evo svega što treba da znate o razlikama između proizvoda na bazi vode i hidratantnih ulja za lice.

Plus vodene baze

Kreme na bazi vode su takođe one koje su deo beauty rutine nege kože većine žena. Najvećim delom sadrže hidrofilne sastojke, koji privlače vodu, a koji zauzvrat unose aktivne sastojke duboko u kožu, pružajući bogatu hidrataciju. Imaju laganu i vodenu teksturu, lako se upijaju i idealno su rešenje posebno za jutarnju rutinu, jer kožu savršeno pripremaju za šminku. Takođe su odličan izbor za leto, kada je povećana potreba za laganim hidratantnim proizvodima.

Plus osnove na bazi ulja

Kreme na bazi ulja su odličan dodatak rutini nege žena sa vrlo suvom i masnom kožom, jer pružaju ishranu i istovremeno „zaključavaju“ prirodnu vlažnost kože, održavajući je mekom i hidriranom.

Idealan izbor

U stvari, nijedna od gore navedenih opcija se ne smatra idealnom. Njihova kombinacija je najpametniji izbor, jer jedna dopunjava drugu. Voda prodire u dublje slojeve ćelija, hidrirajući kožu, što je čini obaveznom u rutini nege kože. Međutim, kombinacija sa uljem može umnožiti korisne sposobnosti, pružajući još bogatiju hidrataciju.

Tačan redosled

Vrlo je važno znati tačan redosled upotrebe krema. Prvi korak hidratacije nakon čišćenja trebao bi biti proizvod na bazi vode, poput kreme ili seruma. Drugi bi trebalo da bude ulje, koje će „zaključati“ vlagu u koži. U suprotnom, ako proizvod na vodenoj osnovi nanesete preko ulja, njegov prodor će biti ograničen, jer se ulje i voda ne mešaju.

Pre nego što isprobate nešto novo u vašoj rutini nege kože, potražite savet dermatologa.

 harpersbazaar.gr

Najnovije