Zašto bi aloja veru trebalo dodati beauty rutini

Biljka koja je međunarodno prepoznata kao izvor blagodeti za telo i kožu, aloja vera, sada se može koristiti u obliku pića, krema, maski za kosu i lice...

U stvari, tržište lepote učinilo je ovu biljku osnovnim sastojkom mnogih kozmetičkih proizvoda. Postoje čitave kolekcije za negu lica i tela sa ekstraktima aloja vere.

Koje su stvarne koristi aloja vere i kako deluje na kožu i telo?

Duboka hidratacija

Aloja vera pruža punu hidrataciju telu: jedan od najefikasnijih i preporučenih načina je uzimanje napitaka. U stvari, napici od aloje su strateški potez koji možete napraviti za svoje za telo. 

Deluje antibakterijski

Jedna od velikih blagodeti upotrebe aloja vere je antibakterijska i antivirusna reakcija. U stvari, aloja vera deluje kao stvarni podsticaj za promet ćelija i proizvodnju novih tkiva.

Deluje protivupalno

Za suzbijanje prekomerne suvoće kože, možda usled izlaganja spoljnim agensima kao što su jaki hladni vetrovi, aloja vera se pokazala kao odličan saveznik. Što se tiče opekotina od sunca, ovaj sastojak prirodnog izvora odličan je lek - ne zaboravljajući da se uvek preporučuje nanošenje kreme za sunčanje sa SPF.

Protiv peruti

Perut je neugodnost koja pogađa ogroman broj ljudi. Da bi se suprotstavili peruti, aloja vera je odličan lek. Kao što je izjavila Murphy Rose, njujorški dermatolog, ako se aloja vera koristi na koži glave redovno, znato se smanjuje pojava peruti.  

Aloja jača kosu

S obzirom na bogat sadržaj vitamina, minerala i aminokiselina, pokazalo se da aloja vera dobro utiče na rast kose. Antiinflamatorno delovanje biljke pospešuje rast kose. Proizvod kao što je šampon ili regenerator na bazi aloje u ovom slučaju je veoma koristan.

 harpersbazaar.com/it

Pročitajte još

Pročitaj još