Harper's Bazaar Srbija

10 najpopularnijih parfema svih vremena

Mnoge ćete prepoznati, ali pojedine možda i ne...

Ove mirisne note izglasali su insajderi iz sveta beauty industrije.

Nakon godina pada, prodaja parfema ponovo je u porastu, pružajući potrošačima umornim od pandemije preko potrebnu dozu luksuza i uživanja i to u samo jednoj bočici.

U Sjedinjenim Američkim Državama ova kategorija zabeležila je dvocifreni rast u odnosu na 2020. i 2019. godinu, prema izveštaju The NPD grupe prodaja parfema, toaletne vode i drugih vrsta mirisnih nosta, porasla je za fantastičnih 61 odsto.

Međutim, i pored velikog izbora po pitanju parfema u brzo-rastućoj parfemskoj industriji high street i niče brendova, određeni klasici i dalje su neki od najporadavanijih na svetu.

Jedan od beauty insajdera koji su učestovali u kreairanju ove liste obrazložio je tako da je popularnost kultnog Chanle No. 5 ne jenjava jer je u pitanju zlatni standard među parfemima. Čak i ako ga ne korsitite redovno, njega jednostavno želite da imate na polici.

Ono što je počelo svoju mirisnu karijeru u svetu beauty departmana kao sveća predivnog mirisa, pretvorilo se u jedan od najkultnijih niče parfema. U pitanju je Santal 33 od La Labo, koji je na tržištu prisutan već deceniju i očigledno nema nikakvu nameru da sa istog tog tržišta nestane.

Kada su u pitanju unisex parfemi Tom Fordov Black Orchid možda nije bio prvi (CK One u ovoj kategoriji ipak zauzima počasno mesto) ali svakako je bio i ostao daleko najbolji. Zbog čega se nalazi na ovoj listi kao jedan od najprodavanijih i najtraženijh parfema.

Koji su preostale mirisne note sa kojima nikad ne možete pogrešiti, otkrijte u galeriji.

Tekst: M.B.

Foto: Instagram, Shutterstock

Najnovije