Umetnost zavođenja: Da li muškarci vole kada žene preuzmu inicijativu?

U redu, možda je totalno staromodno ovo reći, ali oduvek sam smatrala da je muškarac taj koji treba da napravi prvi korak. Ako me pitate zašto, ne bih znala da vam odgovorim – to je prosto tako, u meni usađeno, iz ko zna kog izvora.

Međutim. Promena stava po ovom pitanju nekako je spontano došla sa godinama, sa samopouzdanjem i relevantnim dejting iskustvom. Nije kao da je nama ženama potrebno odobrenje od muškaraca da “mi to možemo” i da smo “dovoljno dobre” samo prosto, šta znam, istina je da samopouzdanje nastaje iz iskustva, a da vremenom zaista shvatamo da nemamo šta da izgubimo ako nekome iskreno i kažemo šta osećamo. Čak, to je pomalo i seksi, zar ne? Uostalom, kako kaže moj psihoterapeut, dama bira. A kada ona odabere – muškarac tu ne može ništa, osim da se preda.

Šalu na stranu, kada sam na jednoj srednjoškolskoj ekskurziji prišla dečku da bih ga upoznala sa svojom drugaricom što on, naravno, nije tako shvatio, i ja sam nešto shvatila – hej, pa ovo nije tako strašno! Moram da priznam da nikada više nisam prišla nekome ko mi se svideo tako očigledno, ali sam zato mnogo slobodnije počela da preuzimam inicijativu u vezama na druge načine i mogu vam reći da nikada nisam dobila “ne” kao odgovor – naprotiv.

Iako muškarci vole da budu “lovci”, mnogi će vam reći da nemaju baš ništa protiv da ponekad i sami budu “plen”. Razlog koji stoji iza ovog otkrića je prilično zanimljiv – budući da muškarci izuzetno retko dobijaju komplimente, to da im devojka priđe je verovatno najveći kompliment koji mogu da dobiju. Ikada.

Kada vi napravite prvi korak, prijatno ćete iznaditi muškarca kog ste odabrale, on će biti zaintrigiran i sigurno će želeti bolje da vas upozna. Osim toga, setimo se da nas muškarci suviše često ne razumeju i da im nije jasno šta zaboga želimo – pa, na ovaj način im to jasno stavljamo do znanja! 

Žene koje prilaze muškarcima u njihovim očima su posebne i nezaboravne i ne, niste očajni kada rešite da preuzmete kontrolu. Setite se – vi birate. I imajte na umu da su zaista male šanse da budete odbijene! 

U vezi je takođe poželjno preuzeti inicijativu, a naročito u onim trenucima kada želite da malo “začinite” stvari. Verujem da na umu već imate i način na koji ćete uzburkati emocije svog partnera, ali zanimljivo je da jedna sitnica naročito podstiče osećaj zadovoljstva – vaš miris. Da, seksi odeća, donji veš i senzualni dodiri jesu visoko na listi stvari koje muškarci smatraju privlačnim i uzbudljivim, ali ono što će mu najduže ostati u sećanju je vaš parfem. No, važi i obrnuto. 

U najprivlačnijim ženskim mirisima koje muškarci obožavaju nalaze se sveža voćna otvaranja u kontrastu sa zanosnim biberastim aromoma koje prelaze u mešavinu neodoljive crne čokolade i hypnotic akorda, pre nego što ostave postojan, senzualan trag drvenastih nota i ambre. Ovakvo “sredstvo” za zavođenje pronaći ćete u novom Attraction Game EDP za nju, dostupnom u Avon brošuri, kao i na sajtu avon.rs po ceni od 1.690 dinara.

Neodoljive muške mirise koje mi volimo čini spoj tople, začinske mešavine bibera i kardamona koji se prelivaju u note crne čokolade i hypnotic akorda, kulminirajući senzualnim i uglađenim drvenastim notama. Možete ih pronaći u Attraction Game toaletnoj vodi za njega, takođe dostupnoj u Avon brošuri, kao i na sajtu avon.rs po ceni od 1.690 dinara. Ukoliko želite da i same doživite mirisno zavođenje od strane svog muškarca, možete se postarati za to odabirom ovakvog poklona.

Oba mirisa deo su poznate i voljene Attraction kolekcije i osmišljena su da aktiviraju senzorne neurone i podstaknu osećaj zadovoljstva (miris je kreiran sa kompanijom Firmenich, baziran na tehnologiji dizajna mirisa testirana na moždanu aktivnost pomoću fMRI metodologije). Kao takve, ove jedinstvene mirisne note stimulišu um, uzburkavaju emocije i mame sva čula. 

Dakle, dame, vi ste na potezu. U vezi ili ne, slobodno napravite prvi korak i započnite uzbudljivu emotivnu igru u kojoj će vam novi omiljeni parfem pružiti potrebno samopouzdanje i probuditi maštu. Možda je krajnje vreme da promenimo ustaljene obrasce u muško-ženskim odnosima jer da, muškarci to vole, a mi volimo taj osećaj moći i seksepila. 

Foto: Promo

Tekst: Promo / Ivana Tomić

Najnovije