Portonovi
Lepota / Parfemi

Koji parfemi su zaštitni znak Lady Di, Kate Middleton, Meghan Markle? 5 royal dama i njihovi omiljeni mirisi

"Parfem žene govori više o njoj nego njen rukopis", čuvena je izjava Christian Diora sa kojom se dame sa kraljevskog dvora poistovećuju više nego iko.

Vekovima su mirisi definisali njihove vlasnike, a to posebno važi za članove britanske kraljevske. Beauty režim Windsor dama često se krije kao stroga tajna, ali u modernom dobu bilo je neizbezno saznati za mnoge elemente njihovog privatnog života – uključujući i parfeme bez kojih ne mogu da žive.

Klasik, proizveden još 1912. godine, izbor je kraljice Elizabethe, kom je verna svih ovih godina, dok se Meghan drži modernijih izbora, bez kojih neizlazi iz kuće (čak i ako se to desi, kojim slučajem, vraća se nazad da stavi nekoliko kapi svog omiljenog parfema).

Kate je na dan svog venčanja odabrala parfem, koji je od tog trenutka postao njen zaštitni znak. Princeza Diana je bila poznata po tome što je obožavala parfeme, te je pored omiljenog, često mirisala i na Diorissimo parfem Chistian Diora, dok je za dan svog venčanja odabrala francuski Houbigant Quelques Fleurs.

Za razliku od ovih dama, princeza Beatrice, ćerka vojvoda od Yorka, odlučila je da napravi miris u poznatoj francuskoj parfimeriji i da mu svoje ime „Beatrice“, te da bude prepoznatljiva po sopstvenom parfemu. Kako jedinstveno, ne?

U našoj galeriji pogledajte o kojim parfemima se radi.

Foto: Profimedia, Instagram

Tekst: T.Mišović

Pročitajte još