Mirisna biblioteka: Amouage The Library Collection

Opus parfema inspirisan blagom informacija koje nude biblioteke.

Inspirisana blagom informacija koje nude biblioteke i večnom potragom čovečanstva za znanjem, Amouage Library Collection predstavlja slavlje integriteta, kreativnosti i virtuoznosti. Mesto gde duša ostavlja trag u umetnosti življenja, kolekcija Opus parfema nudi inventivne akorde, uvek smele i neočekivane mirise. Od 2010. godine, The Library Collection je samostalna i vrlo specifična priča u okviru izdanja Amouage parfema. Mesto gde se slobodno istražuju sve mogućnosti, pomerajući određene sastojke i akorde van njihovih granica. Ovaj revolucionarni pristup omogućio je Amouage brendu da kreira smele, umetničke mirise sušte suprotnosti konvencionalnoj parfimeriji.

Ostajući veran svom originalnom etosu, The Library Collection univerzum sastoji se od  četiri  parfema: dva kultna Opusa, Opus V i Opus VII, zajedno sa Rose Intense i Silver Oud, preimenovanim u Opus XII i Opus XIII. U budućnosti će im se pridružiti i novi Opus mirisi, kada parfimer Renoud Salmon odluči da otvori nova olfaktorna prostranstva.

Opus V – Woods Symphony

Izbalansirana drvenasta simfonija u gornjim notama ima blago cvetne obrise irisa absolute zajedno sa rumom. Srce parfema sačinjeno je od metalnih nota irisa, prepoznatljive ruže i jasmina, dok baza odiše animalnim agar drvetom i adiktivnim plastičnim notama mošusa cibetke.

Opus VII – Reckless Leather

Zasnovan na kombinaciji retkih začina i mističnih nota odiše intenzivnim mirisom geranijuma, svežeg kardamona i muskatnog oraščića koji prelaze u tople note sa pačulijem i agar drvetom. Baza je orijentalna i krase je kremasti tamjan, sandalovina, drvo cypriol i koren biljke costus.

Opus XII – Rose Intense

Radosna i britka esencija Damask ruže u kombinaciji sa kremastim tamjanom absolute i mirisom antilop kože. Parfem se upotpunjuje akordima crnog mastila i elemi rezina, dok je baza drvenasta i utopljena vanilom, sandalovinom, kedrovinom i smolom.

Opus XIII – Silver Oud

Razarajuća jačina pačulija, kedrovine i zadimljene esencije cypriol drveta zbunjuje čula i stvara neočekivani spoj drvenih gornjih nota. U srcu izranja madagaskarska vanila i smola drveta assam. Baznim notama plovi guaiac drvo, esencija breze, kastor ulje i topli amber.

Tekst: Promo 

Fotografije: Promo

Najnovije