Chic & cozy: 8 najlepših jesenjih parfema

Vreme je da se umotate u pletene džempere i prigrlite neku od sledećih mirisnih aroma jeseni...

Najbolje jesenje mirise karakterišu intenzivne arome.

Njihovi nosioci mogu da eksperimentišu sa smelijim kompozicijama i smelim idejama bez brige o toplotnim talasima, koji su sad već iza nas. Ovo je sezona kada su parfemi fokusirani na gurmanske elemente, začine, te mošus, drvo i zemljano cveće.

Asortiman onoga što nam se nudi ove jeseni, govori o kreativnosti koja se nalazi u svakoj boci. Čak i mirisi koji ne odgovaraju određenim osobama imaju impresivnu pozadinu: sa jednim prskanjem prenose vas u vrevu gradskog života ili menjaju betonsku džunglu za putovanje kroz Amazon.

Vreme je da se umotate u pletene džempere i prigrlite neku od sledećih mirisnih aroma jeseni…

Signature Sillage d’Orient Saphire

Kraljevski potpis: Signature Sillage d’Orient Saphire. Mirisi žalfije i kleke stapaju se sa drvenastim notama i balansiraju sa bogatom vanilom, zrnom afričke tonke i zalogajem ružičastog bibera.

OJAR 

OJAR Frankincense predstavlja tamjan kao krv koja teče venama zemlje. Sinergiju prirode i života. Suze drveća sakupljene poput dragocene smole, čiji zadimljeni tonovi ostavljaju potpis misterije i elegancije.

Burberry Her Elixir

Svako ko voli slatkiše zna da je jesen sezona pripremanja kompota i marmelada, te ako obožavate miris džemova, želea ili voćnog putera, Her Elixir je vaš parfem.

Gucci Flora Gorgeous Jasmine

U bočici retro dizajna krije se spoj jasmina, magnolije i ruže, kao i dodir ružičastog bibera, za  izvanredno mirisno iskustvo.

Liis Studied

Promišljena mešavina kruške, belog kedra i matcha čaja, Liis Studied je spokojan i umirujuć parfem za svaku priliku.

Guerlain Aqua Allegoria Mandarine Basilic

Aroma zrelih mandarina i ukusnog bilja poput bosiljka, osvaja na prvi stisak spreja.

Ex Nihilo Santal Calling

Topli aspekti su pojačani dodavanjem gurmanskih elemenata kao što su muškatni oraščić, vanila i mlečni akord sličan kašičici kreme. Šik i udobna kombinacija poput kašmira.

Dusita Montri

Mešavina začinjenog muškatnog oraščića, korijandera i cimeta sa irisovim puterom. Gurmanski elementi su upareni sa cvetnim notama poput damast ruže kako bi stvorili intenzivno iskustvo.

 

Foto: Unsplash, Pexels, Instagram

Priredila: T.M.

 

Najnovije