Rešite se dlačica na 6 meseci u kućnim uslovima!

Sada je idealan period da počnete da razmišljate o dlačicama. A zašto sada? Ukoliko se opredelite za neko dugoročnije rešenje, do leta sledeće godine bićete potpuno mirni i razmišljanje o „noćnoj mori“ svake žene i devojke – prestaje!

U tom duhu, nedavno sam imala priliku da isprobam jedan uređaj. U pitanju je Philips Lumea IPL, i moram reći da se ozbiljno razmišljam da uložim novac u njega, a nešto više o tome zašto  ćete čitati u nastavku. Dugoročno gledano, ova investicija je vrlo isplativa. Lišava vas kupovine žileta, traka za depilaciju, odlazaka u salone itd, a da ne pričam o vremenu koje štedite. Takođe, to je i kraj raznim neprijatnostima poput uraslih dlaka, neravnomerne kože, bubuljica i neminovnih iritacija.

Kako Philips Lumea uopšte funkcioniše?

Zasniva se na IPL tehonologiji, odnosno intenzivnom pulsirajućem svetlu. U pitanju je veoma nežan tretman što apsolutno potvrđujem, kojim se svetlosna energija šalje do korena dlake (ne dopire u krvotok) zatim stimuliše folikul da pređe u fazu mirovanja, a vi uživate u glatkoj koži bez dlačica mesecima. Sa Lumea uređajem žene obično postižu smanjenje u rastu dlačica do 92% nakon samo 3 tretmana. Nakon 12 tretmana ovaj uređaj, u proseku, proređuje dlačice na nogama za najmanje 77%.

Dlačice se uklanjaju lako i nežno, jedino što tokom korišćenja uređaja imate blag, topli osećaj. Možete tretirati bikini zonu, pazuh, lice i ostatak tela a aparat deluje na prirodno tamnoplave, smeđe i crne dlačice i na tipove kože od vrlo bele do tamnosmeđe. Što je veći kontrast između boje dlačice i boje kože, to je IPL efikasniji.

U 4 koraka do rezultata:

  1. Počnite brijanjem, epilacijom ili depilacijom područja tela pre tretmana.
  2. Izaberite postavku na osnovu nijanse kože uz senzor SmartSkin.
  3. Prislonite prozor za tretiranje na kožu pod uglom od 90 stepeni. Sačekajte indikator za emitovanje svetla i pritisnite dugme.
  4. Polako klizite aparatom preko područja dok se pulsirajuće svetlo emituje i izbegavajte primenu svetla na istom mestu.

Tretman kakav pruža Philips Lumea ne uklanja dlačice zauvek, ovo nije trajna epilacija. Ali kako biste održali rezultate, ponovite tretman svakih 4 do 8 nedelja.

Moje iskustvo

Na samom početku sam bila vrlo skeptična i nepoverljiva prema ovakvom uređaju i prvi instinkt mi je bio da sama istražim kako radi i da li je bezbedan. Međutim, brzo sam se uverila u bezbednost ovakvih tretmana i svedočenja o njihovoj jednostavnosti korišćenja, kao i sjajne rezultate koje pružaju.

Philips Lumea je aparat koji je pre svega estetski prijatan na oko, što mi je ipak bitna stavka, iako nije presudna. Mudro je dizajniran i vrlo je ugodan za držanje u ruci. Rukovanje je zapravo vrlo jednostavno i iskustvo posle prvog korišćenja mogu opisati samo kao pozitivno. Ispratila sam sva uputstva i depilirala listove, jer su oni bili test zona 🙂 Nakon toga sam počela sa tretmanom. Senzacije koje sam osetila su blaga toplota i ništa više od toga. Za tretman listova mi je trebalo recimo 10ak minuta. Naravno, kad uđete u rutinu i upoznate se potpuno sa uređajem, verujem da to može ići i znatno brže. U početku se tretmani rade na 2 nedelje a kasnije ih možete ponavljati po potrebi – na 4 do 8 nedelja. Tako da, ako mene pitate, ovo je sjajna investicija, štedi vam vreme i olakšava život. Ja sam se zvanično opredelila za Lumeu i od srca je preporučujem i nekoj od vas.

Jer, bez obzira na raznorazne trendove koji dolaze i odlaze, savršeno glatka koža u svakom trenutku je uvek želja većine, a uz Philips Lumeu to je vrlo lako.

Foto: Promo

Tekst: Nataša Milošević

Najnovije