Koje vežbe sagorevaju najviše kalorija

I pomažu da izgubite kilograme

Kao što znate, gubitak težine nastaje kao rezultat kalorijskog deficita, kada trošite više nego što unosite. Naravno, možete stvoriti deficit tako što ćete tri puta smanjiti ishranu, ali stručnjaci se oštro protive takvim eksperimentima. Mnogo je bolja opcija da u svoj život dodate više sporta.

Ako svoju fizičku rutinu izgrađujete sa vežbama koje sagorevaju maksimalni broj kalorija, proces gubitka kilograma vidljivo će se ubrzati.

Vežbe snage

Vežbe snage su one koje kombinuju statiku i dinamiku, što daje vežbanju dvostruku efikasnost sagorevanja kalorija. Ove vežbe uključuju čučnjeve,  skokove i sl. Istovremeno se održava visoki rad srca, koji vam omogućava da sagorite kalorije što je moguće efikasnije.

Intervalni trening

U samo 15 minuta ovog treninga, možete sagoreti rekordan broj kalorija, zahvaljujući visokom pulsu. Ideja je da se izmeni vežba visokog intenziteta i odmor ili manje intenzivna vežba. Na primer, trčite 200 metara maksimalnom brzinom, zatim se odmarate minut i ​​tako dalje, iznova i iznova. Uprkos kratkom trajanju, HIIT pomaže vežbanju celog tela.

Ples

Ova vrsta treninga mnogima se može činiti neozbiljna, mada dva sata provedena u plesu pomažu da sagorite rekordan broj kalorija. Ovde je kardio opterećenje povezano sa vežbanjem mišića celog tela, što je takođe važno. Pored visokog intenziteta plesa, postoji i jedan značajan plus – neće vam dosaditi. Latinoameričke, klasične, hip-hop – vežbe se mogu naizmenično menjati kako biste postigli maksimalnu efikasnost i pozitivne emocije.

Trening snage

Smatra se da samo kardio vežbanje može pomoći u gubljenju kilograma, ali to nije slučaj. Pored sagorevanja rekordnog broja kalorija na pravilno struktuiranom treningu snage, on pomaže da se u budućnosti troši više energije u mirovanju. Kako to radi? Što je veća vaša mišićna masa, više kalorija će vaše telo potrošiti na vitalne funkcije (čak i dok spavate, radite za stolom ili čitate knjigu).

foto:bazaar.ru

Najnovije