Gisele Bündchen: Loše navike su joj zamalo došle glave

Gisele Bündchen je nekad bila nedisciplinovana kad su ishrana i alkohol u pitanju.

Najplaćenija manekenka svih vremena, danas poznara po rigoroznom načinu vežbanja i ishrane koje upražnjava, Brazilka Gisele Bündchen nedavno je otkrila da nije oduvek vodila računa o svom telu i zdravlju.

Na početku karijere, kada je imala dvadesetak godina, vodila je izuzetno nezdrav život, da ju je lekar upozorio da, ako nastavi tako, može završiti fatalno.

– Spolja se činilo kao da imam sve, a bilo mi je tek 22. Iznutra sam se osećala kao da sam dotakla dno. Dan bih započinjala uz Frappuccino s mlekom i tri cigarete, a svako veče popila bih bocu vina. Zamislite što je to činilo mom umu, ispričala je četrdesetjednogodišnja  Brazilka za britanski Vogue

Patila je od napada anksioznosti i panike, pa joj je prijatelj preporučio lekara koji se bavi neuropatskom medicinom, stručnjaka koji ju je posavetovao da krene sa totalnom detoksikacijom. Morala je da izbaci sve šećere, žitarice, mlečne proizvode, alkohol i cigarete.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gisele Bündchen (@gisele)

Kada je prešla na zdraviji način života, Gisele je osetila jaku krizu.

– Mislim da sam imala najgore migrene u životu. Lekar, koji je bio Francuz, zvao me je Adrenalina. Sećam se da me je pitao: “Želiš li da živiš?”. To mi je pomoglo.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gisele Bündchen (@gisele)

Tri meseca kasnije, simptomi uzrokovani zavisničkom krizom potpuno su nestali, a Gisele je potpuno promenila način života – ustajala je u pet sati i meditirala svakog dana, nakon čega je vežbala. I danas, kada je srećno udata poslovna žena i majka dvoje dece, pobožno se pridržava svih zdravih navika i otkriva da se u četrdesetim godinama oseća bolje nego kad je imala dvadeset.

Tekst: J.M. 

Fotografije: Profimedia, Instagram 

Najnovije