Harper's Bazaar Srbija

Miuccia Prada otkriva wellness ritual koji je ispunjava energijom u 71. godini

Nedelja mode u Parizu zatvorena je predstavljanjem nove kolekcije Miu Miu za sezonu proleće/leto 2021. Ubrzo nakon toga, ona i Raf Simons, ko-kreativni direktor Prade, odgovarali su na pitanja publike sa Instagrama.

Tokom te sesije pitanja i odgovora, dizajnerka je otkrila wellness ritual koji je održava aktivnom i zdravom u 71. godini. Na pitanje „Šta pijete ujutru da započnete svoj dan?“, sa velikim osmehom na licu odgovorila je da samo pije čašu tople vode.

„Davno sam dobila savet od majke. Prvo topla voda, a zatim doručak. Veoma je zdravo.“

Vredi napomenuti da Simons ima potpuno drugačiji pristup onim što ima veze sa doručkom, jer je odgovorio da pije kafu, a zatim Coca Colu Zero ostatak dana.

Trik star koliko i vreme

Prada nije jedina uspešna žena koja svoj dan započinje na ovaj način. I Gisele Bundchen i Naomi Campbell započinju dan šoljom tople vode, osim što dodaju nekoliko kapi limuna. Ovo je odličan način da energično započnete dan, aktivirajući proces varenja i oslobađajući toksine. To je nešto poput zatvorenog tuša nakon spavanja, koji postavlja temelje za dan prepun zdravih navika.

Možda je ovo pomoglo Pradi da održi aktivnu ulogu u kući. 1978. godine pridružila se svom porodičnom poslu i ubrzo započela rad na redefinisanju kompanije koja nije prestala da raste. Uz pomoć svog budućeg supruga, Patrizia Bertellia, Prada je počela da ažurira proizvode kompanije novim kreativnim dizajnom. Prada je počela da stiče popularnost 1985. godine, kada je predstavila seriju crnih najlonskih torbi i rančeva, koji su bili u potpunoj suprotnosti sa odećom ispunjenom logotipom koja je u to vreme dominirala modnim svetom.

Četiri godine kasnije, Prada, koja nema formalno modno obrazovanje, uvela je izuzetno popularnu liniju konfekcije. 1992. godine osnovala je novi ekonomičniji brend Miu Miu.

Do danas je Miuccia Prada i dalje aktivni član kuće, čiji prihodi prelaze 3 milijarde godišnje.

foto:harpersbazaar.gr

Najnovije