5 saveta za uspešan rad kod kuće

Karantin je jedna od glavnih tema o kojoj se razgovara poslednjih dana. Zbog korona virusa, veliki broj populacije prinuđen je da svoje radne obaveze od sada izvršava u svoja četiri zida.

I dok ima onih koji na samoizolaciju gledaju kao na vreme za odmor od kancelarije i kolega, neki drugi, baš naprotiv, padnu u monotoniju pri pomisli da svoju kuću moraju pretvoriti u radno okruženje.

Bez obzira da li vam je ovakva solucija draga ili ne, apsolutno sve preduzete mere imaju za cilj očuvanje zdravlja. S tim u vezi, umesto da se dosadno šetate od sobe do sobe, možete pokušati da budete produktivan i vredan radnik.

Da biste bili najbolji u svom poslu dok radite od kuće, pridržavajte se sledećih saveta:

1. Ne uključujte televizor

Ako želite da ga koristite samo da vam upotpuni tišinu, verujte nam da je to prevara! Zvuk televizora će vas zasigurno odvratiti od posla, tako da ćete teško ostati skoncentrisani. Dovoljno je da ujutru i pred spavanje proverite vesti, za ostalo vam nije potreban.

2. Obucite se kao za odlazak na posao

Iako radite od kuće, ne znači da morate sedeti za radnim stolom u pidžami ili trenerci. Naprotiv, obucite nešto što biste generalno nosili na posao, našminkajte se i stilzujte svoju frizuru, obećavamo da ćete biti produktivniji.

3. Priprema hrane

Umesto da ustajete svaki čas da spremite doručak, pa užinu, a zatim i ručak, pripremite hranu ranije. Ponašajte se kao da idete na posao, i da nećete imati vremena da kuvate, u suprotnom ćete izgubiti više od sat vremena dragocenog rada.

4. Držite se rasporeda

Nemojte da podlegnete iskušenjima koja vam obezbeđuje udobnost svog doma. Odnosno, umesto da malo dremate, pogledate neki film, bolje je da sav posao završite na vreme, a da posle uživate i odmarate kao što ste i planirali.

5. Opremite radni prostor

Neka na vašem radnom stolu bude sve što vam je potrebno za uspešan rad. Nema potrebe da ustajete svakog trenutka i da se šetate tamo-ovamo. Još manje ćete biti produktivni ako budete radili iz kreveta, zato lepo sedite za svoj sto, i odradite to što imate.

I ono što je najvažnije, redovno perite ruke i dezinfikujte svoju radnu površinu.

S.B.

Photo: Harpersbazaar.ru

Pročitaj još iz kategorije Gastronomija