Harper's Bazaar Srbija

Boemska drvena kuća u Kaliforniji svojim dizajnom postaje „jedno“ sa letnjom scenom

Poznato je da južni deo Kalifornije odiše svojevrsnom boho atmosferom, koja fascinira i lokalno stanovništvo i neizlečive ljubitelje putovanja.

Tamo kuće kombinuju prirodnu lepotu i visoku estetiku u dizajnu. Njihova arhitektura takođe uključuje mnoge funkcionalne elemente koji deluju kao bonus u svakodnevnom životu stanovnika.

Među njima je vrlo impresivna kuća za odmor porodice koja je redovno posećuje svakog leta. Dizajnirana od arhitektonskog studija Feldman Architecture, podseća na pravi zemaljski raj koji se smatra pogodnim za odmor, kako leti, tako i tokom ostatka godine.

Izgrađena u gotovo pustom okruženju gde priroda „besni“, kuća kombinuje zelene elemente sa zavodljivim plavetnilom mora, koje je nadomak nje! 

Drvene površine su glavni akter kuće koja ima dva sprata i zapanjujuće spoljno okruženje, sa neverovatnim pogledom na more. Fokusirajući se na spoljni dizajn, vidimo da je sve tako nepretenciozno postavljeno, pa je apsolutni mir prvo što nam padne na pamet. Spoljni životni prostori, prostor za roštiljanje i mesta za beskrajno opuštanje predstavljaju sve ono što čini sanjarski i inspirativni ambijent.

Isti očaravajući osećaj nastavlja se i u kući i navodi nas da je detaljno istražimo. Konkretno, njena fasada stvara gotovo proziran pogled sa strane puta, dok zidovi od staklenih ploča osvetljavaju unutrašnjost stvarajući idealan pogled na Tihi okean. „Topli“ drveni unutrašnji prostori i nameštaj stvaraju luksuzan, istovremeno letnji i opuštajući osećaj, koji se smatra idealnim za kratka i duga bekstva iz urbane svakodnevice.

Zraci sunca daju zlatni izgled prostorijama kuće, dok još jednom vidimo da je drvo glavni građevinski materijal koji daje karakter celoj kući. Šik linije, zapravo, i naglasak na detaljima čine kuću istaknutom među ostalim u okolini, jer sve podseća na odmaralište iz bajki koje nudi vrhunsko letnje iskustvo.

Takođe, vredi napomenuti da se u zadnjem delu kuće za odmor nalazi drugo dvorište koje gleda na more. Naročito popodne, kada sunce počinje da zalazi, porodica voli da uživa u pogledu koji oduzima dah kako na balkonu, tako i na prelepoj plaži.

Pregledajte galeriju i otkrijte jedinstvene fotografije neverovatnog dizajna kuće!

Najnovije