Harper's Bazaar Srbija

Luksuzan retro minimalizam: Očarani smo novom kućom Andie MacDowell

Glumica je izdvojila preko 4 miliona dolara za nekretninu iz 1920-ih.

Aktuelan trend uređenja doma jeste spajanje minimalističkog enterijera sa tradicionalnim, retro prizvukom. Savremeni luksuz odiše jednostavnim linijama, neutralnim nijansama i skupocenim materijalima poput mermera i punog drveta. Ovim elementima koji čine prostor posebnim nije odolela ni Andie MacDowell, te je za svoj nov dom odabrala bajkovitu kuću iz 1920-ih.

Za imanje smešteno u oblasti Srebrnog Jezera u Los Anđelesu, koje je urađeno u Tudor stilu (što se može povezati sa škotsko-irsko-velško-engleskim korenima glumice) dugogodišnja L’Oreal ambasadorka izdvojila je 4,1 miliona dolara.

Kuća je smeštena na kompaktnoj parceli i odvojena od ulice uređenim dvorištem prošaranim visokim čempresima, dok beličasta struktura šarmira od same spoljašnjosti svojim različitim linijama krova i prozora. Stepenište sa gelenderima od kovanog gvožđa vodi do kitnjastih drvenih vrata iza kojih se nalazi preko 300 kvadratnih metara kremasto-neutralnog enterijera naglašenog finim kosinama, podovima od punog drveta i obilnom prirodnom svetlošću.

Kuća ima 5 spavaćih soba i 4 kupatila. U središnjem delu nalazi se prostrana dnevna soba sa velikim prozorom i kaminom na drva dekorisanim elegantnim mermernim okvirom. Stepenice vode dalje do trpezarije koja se može pohvaliti još jednim velikim prozorom i lusterom nalik balonu.

Na istom nivou su dve spavaće sobe i jednak broj kupatila. Drugi sprat takođe sadrži tri spavaće sobe, uključujući onu inspirisanu bajkom koja ima i prostor za igru ispod plafona od 15 stopa, ugrađenu klupu i francuska vrata koja voda ka Juliette balkonu.

U zadnjem delu dvorišta kuće, koje je sagrađena pre 100-ak godina, nalazi se i bazen.

Za više vizuelnih detalja, pogledajte našu galeriju.

Foto: Profimedia

Priredila: T. Mišović

Najnovije