Kuća za odmor porodice Fendi

Vikendica Silvie Venturini Fendi njeno je utočište, ali i centar oko kojeg se okupljaju sve generacije porodice Fendi.

Na periferiji Rima nalazi se I Casali del Pino, vikendica porodice Fendi, za koju se čini da je preuzeta sa italijanske slike iz 19. veka, a poslednjih godina pretvorena je u organsku farmu od 1.720 hektara. U ovoj kući, Silvia Venturini Fendi provodi vikende sa svojim sestrama – Ilarijom koja vodi farmu i Marijom Terezom, kao i njihovom decom.

„Ovde svoje normalne ritmove nalazim daleko od gradskog života i posla, što je izuzetno važno“, kaže Venturini Fendi.

I Casali del Pino uključuje vikendicu, mlekaru, pansion sa 16 soba posvećen agroturizmu, restoran koji koristi organske sirovine i stado od preko 1.000 ovaca. “Kupili smo ovo imanje za našu decu, jer verujemo da ćemo se u budućnosti svi vratiti načinu života koji je usklađeniji sa prirodom. Ilaria je dugi niz godina aktivna u ekološkom aktivizmu, a sada i svi mi ostali učimo da živimo na jednostavniji način“.

Nakon skoro 30 godina u Fendi brendu (1997. dizajnirala je ikoničnu torbu “Baguette”) Silvia Venturini Fendi preuzela je funkciju kreativnog direktora nakon smrti Karla Lagerfelda, koji je dizajnirao za Fendi poslednjih 50 godina. Kolekcija jesen/zima 2020. nosi njen potpis i odlikuje se izgledom koji žene vodi „od budoara do sobe za sastanke“ sa komadima koji kombinuju šik i senzualnost, poput kaputa od kašmira sa otiscima.

U septembru je kuća objavila da će mesto kreativnog direktora ženskih konfekcija i kolekcija visoke mode preuzeti dizajner Kim Jones, koji je radio u brendovima poput Louis Vuitton i Dior. Pored posvećenosti pružanju praktičnih rešenja za žensku garderobu, kreacije Venturini Fendi pridaju veliku važnost principima održivosti. “Karl me je naučio da je vreme najbolji sudija kreacije. Želim da dizajniram odeću koju će ljudi nositi ceo život.”

Žene sledeće generacije Fendi glavni su joj izvor inspiracije. „I moje ćerke i moje rođake imaju odličan stil i vaspitane su sa idejom da je estetika vrednost“, kaže ona.

“Šta god budućnost nosila, jasno je da će I Casali del Pino biti centar oko kojeg će se okupljati čitava porodica Fendi. Ova kuća mi pruža osećaj sigurnosti“, rekla je Silvijina ćerka, Delfina Delettrez Fendi. „Svake nedelje, kad se vratim kući, iscrpljena sam od umora, ali tako ispunjena i srećna.“

 harpersbazaar.gr

Najnovije