"Suvenir iz Rima" – maštovita kolekcija Gucci Decor odražava romantičnu estetiku Alessandra Michelea

Vaši lični prostori vas definišu na različite načine, a način na koji ih ukrašavate otkriva mnogo o vašoj ličnosti. Gucci Decor, jedinstvena i maštovita kolekcija nameštaja i ukrasnih predmeta iz italijanske modne kuće, posebno je dizajnirana da vam omogući da prostore vašeg doma „oblačite“ na sofisticiran, moderan i kreativan način.

Odražavajući eklektičnu, romantičnu estetiku kreativnog direktora Alessandra Michelea, nova kolekcija “Souvenir from Rome” uključuje mnoštvo motiva kuće. Kolekcija nudi bujnu kombinaciju boja i dizajna, uključujući mnoge reference i Guccijev rečnik sa bogatim uzorcima. Ovde nema pravila, italijanska kuća daje vam sastojke za stvaranje vlastitih priča o ukrašavanju.

Inspirisana muzejom Capitolini u Rimu, gde je predstavljena Cruise kolekcija kuće 2020, kolekcija dekora uključuje omiljene Gucci motive (od klasične zvezde i oka do GG) i nove dizajne – sve u čast Rimu i bogatoj italijanskoj kulturi.

Novi mermerni uzorak primer je zanatske izrade i tehnike koja je deo stvaranja Gucci Decor-a. Kolekcija je u potpunosti napravljena u Italiji i slavi italijansku umetnost i dugu tradiciju rukotvorina u zemlji. Na to ukazuje porcelan korišćen u kolekciji, a potpisao ga je Richard Ginori, brendirana kompanija osnovana 1735. Guccijevi impresivni komadi od porcelana zahtevaju visok nivo veštine i iskustva i često su ručno oslikani. Izuzetan novi dodatak je čuveni uzorak kuće Flora. Dizajn, slika živopisnog cveća svih godišnjih doba, umetnika Vittorija Accornera, stvoren je za Gucci kako bi ga 1966. godine, zajedno sa svilenom maramom, predstavio princezi Grace od Monaka. Sada se ovaj uzorak nanosi na dva svećnjaka sa elegantnim belim porcelanskim leptirom. Crni Gucci logotip pojavljuje se u gotičkom konceptu na pastelno roze i svetlo plavoj pozadini, zajedno sa rimskim brojem XXV  – 25 – što je srećni broj Alessandra Michelea.

Rezultat je živopisna kolekcija dekora koja će se lako uklopiti u vaš dom.  

 

 harpersbazaar.gr

Najnovije