Harper's Bazaar Srbija

Ukoliko sanjate da radite na plaži ovaj office u Barseloni je ostvarenje sna

Studio El Equipo Creativo dizajnirao je sedište švedske komunikacijske agencije Effective Communication u Barseloni. Dizajneri su odlučili da kancelariju pretvore u plažu, ispunjavajući prostor jarkim bojama i stvarajući opuštenu atmosferu.

Novo sedište švedske kompanije za komunikacije Effective Communication u Barseloni vrlo malo liči na uobičajeni kancelarijski prostor. Neobičan dizajn razvio je španski studio El Equipo Creativo, koji je poznat po izvanrednim arhitektonskim rešenjima i ljubavi prema jarkim bojama. Vlasnik je želeo nestandardni kancelarijski prostor u kome će biti udobno raditi i zabavljati nakon napornog dana.

Od samog početka, dizajneri su znali da će polazna tačka u radu na projektu biti živahna i opuštena atmosfera Barselone. Sa sedištem u Poblenou, starom kvartu radničke klase blizu obale, koji je danas novi gradski klaster mladih i umetnosti, ovo je idealno mesto za mladu firmu.

Blizina kancelarije moru i odluka da se napuste tradicionalne dosadne bele prostorije u korist razigranog dizajna i boja sugerisale su glavnu ideju projekta – office ispunjen jarkim bojama, bezbrižnom atmosferom i pozitivnim stavom. Zaista, ko od nas nije sanjao da radi na plaži!

Prostor glavnog sedišta je velika prostorija call centra sa pažljivo promišljenom akustikom i zvučnom izolacijom. Tepih u različitim nijansama plave boje imitira surf na plaži.

Kuhinja i trpezarija predstavljaju svojevrsni „alter ego“ radnog područja. Ovo je glavno mesto susreta i komunikacije između zaposlenih. Panoramski prozori i pristup otvorenoj terasi omogućavaju vam da izbrišete granicu između unutrašnjosti i ulice, ispunjavajući prostoriju svetlošću, suncem i vazduhom. Dizajn odražava estetiku plaže što je više moguće i predlaže različita rešenja za komunikaciju i razonodu – od bara za zabave na kraju radne nedelje do stolova za igranje ping-ponga ili bilijara.

Iz kuhinje možete izaći na otvorenu terasu. Ovde možete udahnuti svež vazduh, sedeti uz šolju kafe u podne, pa čak i sunčati se na ležaljkama, kao na pravoj plaži.

adriagoula.com

Najnovije