Harper's Bazaar Srbija

Zavirite u nekadašnju vikendicu na Bahamima princeze Diane koja se prodaje za 12.5 miliona dolara

Ukoliko ste u potrazi za luksuznim imanjem na plaži, nema potrebe da tražite dalje. Na prodaju je kuća sa pet spavaćih soba i šest kupatila koja se nalazi na Bahamima, po ceni od 12.5 miliona dolara. Imanje od čak 4.492 kvadrata toliko je veliko, ali ušuškano i skriveno, da je ovaj kutak kraljevskoj porodici i princezi Diani lično bio omiljen za odmor i zabavu. 

Naime, Lady Di je upravo ovde provodila svoje dane odmora tokom osamdesetih, zajedno sa sinovima Williamom i Harryjem, a o tome možete čitati u knjizi “Guarding Diana: Protecting the Princess Around the World” koju je 2017. godine objavio njen bivši zaštitnik Ken Wharfe. Između ostalog, on je ovu nekretninu opisao kao “mesto koje je pružalo veliku dozu privatnosti i koje je deo ogromnog luksuznog kompleksa, pod privatnom kontrolom i besprekorno održavano”. Zanimljivo je i da su prve komšije ove vikendice Sean Connery i porodica Bacardi.

Kuću je projektovao arhitekta Happy Ward, a izgrađena je 1969. godine. Nalazi se na jednom od osamljenih delova Bahama i vlasnicima nudi čak 180 metara sasvim privatne plaže na koju gleda svaka od spavaćih soba. Kuća poseduje i mnoštvo terasa, kao i veliki bazen u dvorištu. Godine 2009, ova vikendica je u potpunosti renovirana, iako je zadržala svoj prvobitni stil uređenja i šarm.

Kako je izgledala, verujemo omiljena, vikendica princeze Diane pogledajte u galeriji. 

Preuzeto sa harpersbazaar.com

Najnovije