Da li ste ljubitelj mode? 5 načina da svom prostoru dodate moderan karakter

Da li ste poznati po svom posebnom i prefinjenom stilu? Ako jeste, zašto ne biste osvežili prostor u kojem provodite veći deo dana i pretvorili ga u šik mesto? To zapravo nije tako teško, jer sve što treba da uradite je da prilagodite svoju neuporedivu estetiku dekoraciji vašeg doma. Međutim, to ne znači da se ono što volite kada je reč o odeći uklapa u dizajn enterijera.

Zato smo prikupili najkorisnije savete koje ćete ne samo voleti, već ćete ih odmah usvojiti za savršen rezultat!

„Pozajmite“ elemente iz skandinavskog dizajna

Istina je da ljudi u svetu mode više vole minimalizam. To je zato što vole jednostavnost i spokojstvo koje im nudi prostor sa malo i funkcionalnog nameštaja. Vole da se više fokusiraju na detalje, a ne toliko na površinu. Ukratko, odabir kvalitetnog nameštaja u zemljanim tonovima i razbijanje monotonije malim ukrasnim predmetima - poput lampe sa životinjskim printom, pastelnih vaza punih šarenih lala i slika koje će predstavljati apstraktnu umetnost pokazaće vaš stil. To naravno ne znači da ne možete odabrati nameštaj svetlih boja. Naprotiv, možete samo održavati ravnotežu. Na primer, odlučite se za fotelju smelog dizajna - poput karirane, prugaste i cvetne - a zatim ublažite atmosferu neutralnom sofom.

Dajte prednost vanvremenskom nameštaju

U našem svakodnevnom životu imamo urođenu tendenciju, posebno na polju mode, da biramo kvalitetne modne predmete. Znamo da ćemo ih, ako pravilno investiramo u klasičnu belu košulju ili u bež kaput, nositi ceo život. Dakle, moramo raditi na potpuno isti način u pronalaženju najidealnijeg nameštaja za nas. Tačnije, ako ste ljubitelj modernog dekora, tada možete kupiti moderan kauč i poboljšati stil svoje dnevne sobe klasičnom foteljom, koja će izgledati jednako impresivno i nakon deset godina. Osim toga, ono što će takođe održati bezvremenski dizajn u prostoru su boje i materijali, ne samo nameštaja, već i poda. Zbog toga, u pogledu nijansi, birajte neutralne tonove - poput bele, bež i svetlo sive. Kada je reč o materijalima bolje je odabrati drvo i kožu.

Teksture

Kada uređujemo enterijer, obično zaboravimo da se pozabavimo teksturama. To je nešto što ljubitelji mode nikada ne zaboravljaju. Teksture stvaraju veoma lep rezultat u našem prostoru i čine ga potpunijim, a da pritom nije neophodno dodati mnoštvo nameštaja i ukrasnih predmeta. Budući da previše zajedničkih tekstura može dovesti do lošeg ukusa, a ne do stilske dekoracije, pazite da ne preterate. Možete odabrati 3-4 materijala koja želite da koristite i kombinujete ih, stvarajući pravi balans.

Recite "da" modernom stočiću

Možda se niste posebno bavili njima, ali ako želite svom domu dati moderan karakter, potrebno ga je ukrasiti do detalja. Konkretnije, na sto možete smestiti knjige sa modnim sadržajem, specifične albume sa prilično impresivnim koricama. Ne propustite priliku da dodate ekscentrične vaze u zlatnim i srebrnim nijansama i napunite ih svežim sezonskim cvećem. Takođe, ako želite, možete ga dekorisati svećama i ličnim predmetima koji vas izražavaju, dajući tako toplinu prostoru.

Dodajte sobne biljke

Biljke su uvek idealan izbor za mnoge ljude. Veruju da na taj način prostoru daju život, „omekšavaju“ tvrde uglove i daju boju prostorima. Ono što treba da uradite je da izbegavate kombinovanje previše svetlih boja. Preciznije, odaberite prelepi buket hortenzija koji je jedan od omiljenih cvetova zaljubljenika u modu ili čak smestite zelene biljke u razne delove kuće od dnevne do spavaće sobe - poput sanseverije ili aloje.

foto:Pinterest

Pročitajte još

Pročitaj još